Lucescu sonunda geliyor

Adı sık sık takımlarımızla anılan Mircea Lucescu'yu kimse getirmeyi başaramadı ama o takımının başında Türkiye'ye geliyor.

Lucescu sonunda geliyor

Sarı-Lacivertliler, muhtemel rakipler arasında kağıt üzerinde en güçlü olanıyla eşleşti. Adı sık sık takımlarımızla anılan Mircea Lucescu, rakip olarak ülkemize gelecek. Ukrayna ekibi önemli oyuncularını kaybetse de hâlâ oldukça güçlü ve birbirini tanıyan futbolculardan kurulu. Fenerbahçe'nin en büyük avantajı, Shakhtar'ın maçlarını evinde oynayamaması.

Fenerbahçeliler’in heyecanla beklediği Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kura çekimi dün gerçekleşti. Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri; Shakhtar Donetsk, Monaco, Ajax, CSKA Moskova ve Club Brugge’dü. Kanarya, bu takımlar içerisinde kağıt üzerinde en güçlü olanıyla, Shakhtar ile eşleşti.

Fanatik'ten Arda Erol'ün haberine göre, daha bu yaz adı Fenerbahçe ile anılan, üç büyükler ne zaman teknik direktör arasa hemen ismi ortaya atılan Mircea Lucescu sonunda ülkemize geliyor. Ancak rakip olarak... Peki Ukrayna ekibi nasıl bir takım? Yeni sezon öncesi kadroda hangi değişimler yaşandı? İşte bu soruların cevapları...

Üstünlük Vitor Pereira’da

Vitor Pereira ile Mircea Lucescu, daha önce 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde birbirlerine rakip olmuştu. Grupta oynanan ilk karşılaşmada Pereira’lı Porto, Hulk ve Kleber’in golleriyle 2-1 kazandı. Ukrayna’daki mücadelede de Hulk ve Rat’ın kendi kalesine attığı gollerle sahadan zaferle ayrılan yine Pereira olmuştu.

Hızlı hücumu seviyorlar

Shakhtar, karakteristik bir Lucescu takımı. Savunmada oldukça dikkatliler. Orta sahada Stepanenko ve Fred rakibe nefes aldırmıyor. Özellikle sağ bek Srna hücuma büyük katkı veriyor. İleri uçtaki Brezilyalılar ise müthiş bir uyum içinde. Çok hızlı hücuma çıkıyorlar, sürekli yer değiştiriyorlar ve oyunun sıkıştığı anlarda bireysel yeteneklerini konuşturarak sonuca gidiyorlar. Sonuç olarak Shakhtar, kuradaki en zorlu takımların başında geliyordu. Buna rağmen geçtiğimiz sezona oranla daha az korkutucu oldukları da bir gerçek.

Luce’nin Türkiye’de Fener karnesi

Rumen çalıştırıcı, Türkiye’de görev yaptığı dönemde Sarı-Lacivertliler’e karşı 9 resmi maç oynadı. Bu karşılaşmaların 3’ünde sahadan galibiyetle ayrılan Lucescu, 3’ünde ise beraberliğe razı oldu. Fenerbahçe, Luce yönetimindeki Galatasaray ve Beşiktaş önünde 3 kez sahadan kazanarak ayrıldı.

Lviv’e taşındılar

Mircea Lucescu, 2004 yılından beri Ukrayna ekibinin başında. Rumen çalıştırıcı, burada tarihi başarılara imza attı. Ancak ülkede patlak veren iç savaş, onları derinden sarstı. Özellikle Shakhtar’a ev sahipliği yapan Donetsk şehrinde çatışmaların büyümesi nedeniyle takım zorunlu olarak buradan taşındı ve geçtiğimiz sezon maçlarını Lviv şehrindeki Arena Lviv’de oynadı. Luce ve öğrencileri için geçtiğimiz sezon son derece zorlu geçti. Tüm takım, koca bir sezon otelde kaldı. Donestk’ten uzak olmaları nedeniyle taraftar desteğinden de mahrum kaldılar ve ligi 2. bitirdiler. Bu durum yeni sezonda da devam edecek.

Saracoğlu’nda UEFA’yı kazandılar

Shakhtar Donetsk için Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yeri ayrı. Ukrayna ekibi, 2008-09 sezonunda son kez UEFA Kupası adıyla düzenlenen Avrupa’nın iki numaralı turnuvasında finale çıktı. Şükrü Saracoğlu’ndaki maçta rakip Alman takımı Werder Bremen’di. Maçı 2-1 kazanan Shakhtar, tarihinde ilk kez Avrupa’da bir kupa kazanmış oldu.

Shakhtar’la 3 maç...

Fenerbahçe, daha önce Ukrayna ekibi ile 3 kez kozlarını paylaştı. Bu karşılaşmaların hepsi dostluk maçıydı ve takımın başında da Lucescu vardı. 2007 yılındaki mücadelede 1-1’lik beraberlikle tamamlandı. 2008’de oynanan dostluk maçında ise Fenerbahçe rakibini Semih Şentürk ve Daniel Güiza’nın golleriyle 2-1 yendi. 2011’de Saracoğlu Stadı’ndaki karşılaşma ise 0-0 devam ederken, Sarı-Lacivertli taraftarların sahaya girmesi nedeniyle yarıda kaldı.

Muhtemel 11’i

Pyatov, Ismaily, Rakitsky, Kucher, Srna, Stepanenko, Wellington, Alex, Fred, Taison, Eduardo
<< Önceki Haber Lucescu sonunda geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER