Mêvan, Dünya TV'de

Dünya TV nin sevilen gezi programı Mêvan Amerika’da.

Mêvan, Dünya TV'de

Mêvan, bu hafta Amerika’nın Tennessee eyaletinin başkenti olan Nashwille’deki 20 bin Kürdü ekranlarınıza taşıyor. Enfal ve Halepçe katliamından sonra Türkiye’deki kamplara yerleştirilen ve  1990 da Amerika hükümeti tarafından buraya nakledilen Iraklı Kürtlerin hayatını ekranlarınıza getiriyor.

Mêvan’ın Avrupa’dan Afrika’ya, Orta Doğudan balkanlara kadar uzanan turunun son durağı Amerika Birleşik Devletleri.
 Amerika’da New York’ta gökdelenleriyle meşhur Manhatten, Özgürlük Heykeli, Wall street, Central park, Washîngton DC’de Beyaz Saray, Capitol gibi görülmesi gereken yerlerinin yanında, orada yaşayan Kürtlerin hayatlarını da sizlerle paylaşacak olan Mêvan, yine sizi ekrana kilitleyecek.

Mêvan, bu hafta Amerika Birleşik Devletlerinin Tennessee eyaletinin başkenti Nashwille deki 20 bin Kürdü ekranlarınıza taşıyor. Enfal ve Halepçe katliamından sonra Türkiye’deki kamplara yerleştirilen ve  1990 da Amerikan hükümeti tarafından buraya nakledilen Iraklı Kürtlerin hayatını göreceksiniz. Yöresel kıyafetleriyle, başlarındaki sarıklarıyla, tandır ekmekleriyle kültürlerini Amerikaya Taşıyan Kürtlerin hayatlarını ve Kendi camilerinde Kürtçe Hutbe ve vaazlarını da sizlerle paylaşıyor.

Mêvan, bugün 21:00 da Dünya TV’de
<< Önceki Haber Mêvan, Dünya TV'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER