Madene yakın arazide yer altından çıkan şey, şehidin annesini bayıltmış

Madene yakın arazide yer altından çıkan şey, şehidin annesini bayıltmış

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçiye mezar olan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağındaki faciada iki çocuk babası 32 yaşındaki oğlu Kader Yıldırım'ı kaybeden 54 yaşındaki anne Elmas Kaya, 2008 yılında madenin yakınındaki arazide, yerin altından fışkıran şeyin kendisini bayılttığını söyledi.

Somamaden faciasına ilişkin ceza davasında, şehit madencilerin ölü muayene ve otopsi tutanakları okundu. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın altıncı duruşmasının beşinci celsesinde, önceki duruşmada okunmaya başlanan tutanaklara devam edildi. Celsenin başında söz isteyen, duruşma salonundaki madenci yakınlarından Kaya, Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın talebi kabul etmesi üzerine kürsüye çıktı. Kaya, facianın yaşandığı madenin yakınında, 2008 yılında bir arazi aldıklarını belirterek, "Aldığımız yerin kenarına, madenden çıkan külleri dökmüşler. Sigara dumanı gibi zayıf bir duman tütüyordu. Yaz kış hiç geçmedi o duman. Bir keresinde uzun bir çubukla biraz içine bakayım dedim, altından öyle bir şey fırladı ki 10 metre, tazyikli su gibi. Hiçbir şeye benzemeyen bir koku. Zeytin ağaçları tutuştu, itfaiye gelip söndürdü. Ben bayılmışım. Ben anladım ki ben bayıldıysam bizim çocuklarımızın ölmemesinin imkanı yok." dedi. Faciada sorumluluğu olanların ders almasını istediğini belirten Elmas Kaya, "Bunları elime verseniz, acım olmasına rağmen öldüremem. Bize bu zararı verenleri, en tepeye şikayet ediyorum. Dünyanın gazabı üzerlerine olsun." diye konuştu.

Ardından, ölü muayene ve otopsi tutanaklarının okunmasına devam edildi. Tutanakların, ölen işçilerin isimleri söylenmeden, sıra numarasıyla okunmasına tepki gösteren bazı aileler, okunan raporun hangi işçiye ait olduğunun, ismi okunarak belirtilmesini istedi. Faciada Sami ve İlkay adlı oğullarını kaybeden Senem Yıldırım ise, "Benim oğlum şehit oldu, nasıl adına '141' dersiniz?" şeklinde tepki gösterdi. Fenalaşan Yıldırım, salondan çıkarıldı.

Duruşmaya öğle arası verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Madene yakın arazide yer altından çıkan şey, şehidin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER