Mahkeme 120 polisin tutuklanması talebini reddetti


Polislere yönelik usulsüz dinleme iddialarına ilişkin hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. 23'ü tutuklu 143 sanık hakkındaki iddianamesini mahkemeye gönderen savcının tutuksuz sanıkların da tutuklanması talebi reddedildi.

Kapatılan yolsuzluk soruşturmalarından sonra bu dosyalarla Ergenekon, Balyoz, KCK ve Selam gibi soruşturmalarda görev alan polislere yönelik operasyonlar kapsamında 143 kişi hakkında iddianame düzenlenmişti. Darbe, usulsüz dinleme, casusluk gibi suçlamalar yöneltilen sanıklar arasında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hayati Başdağ da bulunuyor.

Savcı Okan Özsoy'un hazırladığı iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Savcı Özsoy, 120 tutuksuz sanığın tamamının da tutuklanması talebinde de bulunmuştu.

İddianameyi kabul eden mahkeme, tutuklu 23 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, tutuksuz sanıkların tutuklanmama sebeplerinde herhangi bir değişiklik bulunmadığı için savcının tutuklanmaları yönündeki talebini reddetti. İddianamenin okunması için TRT'den iki spiker görevlendirilmesine hükmeden mahkeme, ilk duruşmanın 15-19 Şubat tarihleri arasında yapılmasını kararlaştırdı.

CİHAN
<< Önceki Haber Mahkeme 120 polisin tutuklanması talebini reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER