Mahkemeden flaş MHP kararı

MHP’de parti içi muhalefetin, MHP Genel Merkezi aleyhine açtığı davada karar çıktı. Mahkeme MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi.

MHP'nin ilk duruşmasında gerginlik

MHP'de kongre kararının bildirileceği duruşma, Ankara 12. Sulh Mahkemesi'nde saat 14.30'da başladı. Mahkeme, kongrenin toplanması için 548 delegenin imzasıyla yapılan başvuru bugün karara bağladı. Mahkeme MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. Partiyi olağanüstü kongreye götürecek çağrı heyetinde Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel ve Ali Sağır bulunuyor


Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi MHP'de parti içi muhalefetin olağanüstü kongre talebini kabul etti. Olağanüstü kongreye gidilmesine karar verdi. Partiye 4 kişilik çağrı heyeti atandı. Karar muhaliflerin istediği yönde çıktı. MHP'de Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Avcı, Ümit Özdağ gibi isimler Devlet Bahçeli'ye karşı adaylığını ilan etmişti. Partinin mahkemenin bu kararı uyarınca 21 gün içerisinde kongreye gitmesi gerekiyor. Bu karar Meral Akşener başta olmak üzere, muhalifler ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kaderini etkileyecek.


MHP’deki Genel Başkan adayları, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın 543 büyük kongre delegesinden imza toplayıp olağanüstü tüzük kurultayının toplanması talebinde bulunmuştu. MHP yönetim ise bu isteği yerine getirmeyince muhalif kanat dava açmak zorunda kaldı.Mahkeme hem davayı kabul etti hem de ‘’çağrı heyeti” kararı verdi. Karar Yargıtay tarafından da onaylanırsa, MHP’yi olağanüstü kongreye bu kayyımlar götürecek.


İşte davayla ilgili yaşanan gelişmeler...


(14.20) Genel Merkez'den 4 kişi duruşmayı izledi.


MHP Genel Merkezi'nden mahkemeyi izlemek için 4 kişinin ismi verildi. Bu isimlerden birinin Cemal Enginyurt diğerinin ise MYK üyesi Kadir Şekerci olduğu açıklandı. İlgili isimler şu anda mahkeme salonunun izleyici bölümüne geçtiler.


(14.12) Mahkeme önünde tartışma çıktı


Mahkeme görevlileri ile davayı takip eden avukatlar arasında gerginlik yaşanıyor. Görevliler mahkemeyi izlemek için sadece 11 kişilik oturma yeri olduğunu iddia ederek kimseyi almıyor. Avukatlar da kapının açık bırakılmasını isteyerek koridordan da olsa davayı izlemek istediklerini belirtiyorlar. 


Devlet Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen eski Ordu milletvekili Cemal Enginyurt yanında 5-6 kişilik bir grupla mahkeme salonunun olduğu koridorda olay çıkarmaya çalıştığı bildirildi. Daha önce polise tokat attığı için hapis cezası alan Enginyurt'un "Bizden habersiz neyin kararı veriliyor" diyerek ortalığı karıştırmaya çalıştığı görüldü.


(13.50) Çağrı heyeti ve avukatlar katılıyor


Duruşma öncesi il başkanları mahkemeye katılmama kararı aldı. Mahkemeye sadece çağrı heyeti ve avukatlar takip edecek.


Cuma namazından sonra Ankara Adliyesi'ndeki hareketlilik artmış durumda. Duruşmanın yapılacağı salonun koridorun çok sayıda kişinin olduğu bildirildi. Çevik kuvvetin adliye içerisinde geniş güvenlik önemleri aldığı görülürken, mahkeme salonuna ilgili kişiler (avukatlar) haricinde kimsenin alınmayacağı açıklandı.


(13.30) 8 canlı yayın aracı takip ediyor


MHP'nin kongre kararının verileceği duruşma televizyon kanalları tarafından da yakından takip ediliyor. Adliye önünde şu ana kadar tane 8 canlı yayın aracı gelmiş durumda. 


KRİTİK SÜREÇ


Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, “partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği” belirtilmişti.


DEVLET BAHÇELİ: TALEP YERİNE GETİRİLMEYECEK


Dava tarihine kadar olağanüstü kongrenin toplanması kararı alınmadığı gibi MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin değişik tarihlerdeki açıklamalarında, “Talebin yerine getirilmeyeceğini” beyan ettiği anımsatılan dilekçede, büyük kongreyi toplantıya çağırmak üzere Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti “asil üyesi”, MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise “yedek üye” olarak belirlenmesi istenmişti.


MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARI


MHP'de adaylığını açıklayan isimler Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ.


OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTEYEN İSİMLER


MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı. (MEYDAN)

<< Önceki Haber Mahkemeden flaş MHP kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER