Mahkemenin işkence cevabı: İdarenin tasarrufu

Mersin'deki GDO'lu pirinç davasında yargılanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün eşi Birsen Atayün, davadaki hukuksuzlukları anlattı.

Mahkemenin işkence cevabı: İdarenin tasarrufu

Eşinin cezaevinde işkenceye varan muamelelere maruz kaldığını belirten Birsen Atayün, Mersin Ağır Ceza mahkemesi'nin Ankara Sincan Cezaevi'ne getirilmesi yönündeki kararına rağmen eşinin kötü şartlarda tutulduğunu kaydetti.

Eşinin tuvalette yatırılıp, yemeklerini klozetin üstünde yemek zorunda kaldığını anlatan Birsen Atayün, mahkemenin, şartların düzeltilmesi taleplerini ise ‘idarenin tasarrufu' olduğunu ileri sürerek geri çevirdiğini iddia etti. Eşiyle haftalık görüş günü olan cumartesi görüştürülmediğini dile getiren Atayün, ‘Ancak cuma günü görüşebilirsiniz.' denildiğini aktardı. Aradan geçen süre içinde telefonla görüşme haklarının dahi kullandırılmadığını dile getirdi. Atayün, “Evlilik yıldönümümüzde telefonla bile görüştürmediler.” dedi.

Birsen Atayün, eşinin maruz kaldığı kötü muameleyle ilgili Twitter hesabından da sitem dolu mesajlar yazdı. Mersin milletvekillerine seslenerek “Siz bizlerin vekili değil misiniz?” diye sitem etti. Eşinin durumunun mahkemeye bildirildiğini dile getiren Atayün, “Mahkeme başkanı ‘Bu idari bir tasarruf ben bir şey yapamam.' diye cevap veriyor. Saray ve adamları, Türkiye'nin geldiği bu noktaya ‘ileri demokrasi' diyor.” paylaşımını yaptı.

Mersin'de, ABD'den ithal edilen GDO'lu 23 ton pirinci Mersin Limanı üzerinden Türkiye'ye soktuğu gerekçesiyle 8 Nisan 2013 günü 3 firmaya operasyon düzenlenmişti. Mehmet Baransu tarafından 30 Temmuz 2013'te Taraf'ta yapılan haberde, GDO'lu pirinç olayının kapatılması için üç bakanın devreye girdiği ileri sürüldü.

<< Önceki Haber Mahkemenin işkence cevabı: İdarenin tasarrufu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER