Makam aracıyla tatil valinin başını yaktı

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun valisi Yoichi Masuzoe, dış gezilerde çok para harcadığı için istifa etti. Valinin kamu parasını sanat eserlerine ve çocuklarına kitap almaya harcadığı da iddialar arasında.

Makam aracıyla tatil valinin başını yaktı

Tokyo Valisi Yoichi Masuzoe, sağlık bakanı olduğu dönemde yazlığına makam aracıyla gittiği ve vali olduktan sonra yaptığı 9 dış gezide çok para harcadığının ortaya çıkması üzerine artan baskılar sonucu istifasını açıkladı. Valinin aynı zamanda kamu parasını sanat eserlerine ve çocuklarına çizgi roman almak için harcadığı da iddia ediliyordu.

Tokyo Şehir Meclisi’nde bugün vali aleyhine gensoru önergesi verilecekti. Yurtdışı gezilerinde yaklaşık 5,7 milyon lira harcadığı belirlenen vali, uzun süredir istifa baskısı altındaydı. 2020 olimpiyatlarının yapılacağı Tokyo şehrinin valisi Masuzoe, siyasi partilerde en azından ağustos ayında yapılacak Rio Olimpiyatları açılış törenine kadar kendisine müsaade etmelerini istemişti. Fakat bu talebi kabul görmedi. 21 Haziran’dan itibaren görevi sona erecek olan Masuzoe yerine olimpiyat bayrağını kimin devralacağı henüz netleşmedi. 

<< Önceki Haber Makam aracıyla tatil valinin başını yaktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER