Malala Yusufzai: Dünyanın ihtiyacı silah değil, kalem ve kitaptır


New York'ta dünyaca ünlü politikacılar ve müzisyenlerin katıldığı 'Yoksulluğu Sonlandırma Konseri'nde Nobel Barış Ödülü'ne sahip PakistanMalala Yusufzai de sahne aldı. Yusufzai, "Trilyonlarca para ordulara harcanıyor, dünyanın ihtiyacı kalem ve kitaptır; silah değil." dedi.

Programda Michelle Obama, ünlü müzisyen Beyonce ve bazı Avrupa ülkelerinin başbakanları sahneye çıktı. NewYork Central Park'ta düzenlenen programda, ünlü müzisyenler binlerce insana konser verirken, ABD'nin First Lady'si Michelle Obama da bir konuşma yaptı. Programda sahne alan Malala ise "Milyarlarımız, trilyonlarımız var, para eksiğimiz yok; ancak biz bu parayı ordulara silahlara harcıyoruz. Dünyanın ihtiyacı kalem ve kitaptır silah değil." ifadelerini kullandı.

Dünyanın en genç Nobel Barış Ödülü sahibi Yusufzai, bir gün Pakistan başbakanı olmak ve bütün kız çocukları okula gidene kadar çalışmak istiyor. 2012 yılında Pakistan'da eğitim faaliyetlerine destek verdiği için Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı kız Malala Yusufzai, 2014'te Nobel Barış Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Malala Yusufzai: Dünyanın ihtiyacı silah değil, kalem... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER