Malatya'da en iyi film ödülü 'Kar Korsanları'nın oldu

Malatya'da en iyi film ödülü 'Kar Korsanları'nın oldu

Bu yıl 6.'sı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Uluslararası Uzun Film Yarışması'nda 'Free in Deed (Aslında Özgürüm)' birinci seçilirken, Ulusal Uzun Film Yarışması'nda 'Kar Korsanları' en iyi film ödüllerine layık görüldü.

6. Malatya Uluslararası Film Festivali, kapanış töreniyle sona erdi. Hilton Otel'deki törende, ödüle layık görülen yapımlar ile sanatçılar açıklandı. 10 Filmin yarıştığı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda en iyi film ödülü, Jake Mahaffy'nin yönettiği 'Aslında Özgürüm' (Free in Deed) isimli yapıma gitti. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ise Mustafa Ziya Ülkenciler, İpek Tuzcuoğlu, Ercan Kesal, Cüneyt Cebenoyan, Cansel Elçin, Aytekin Çakmakçı, Handan İpekçi'den oluşan jüri en iyi film ödülüne, yönetmenliğini Faruk Hacıhafızoğlu'nun üstlendiği Kar Korsanları layık görüldü. Ulusal Kısa Film Yarışması'nda en iyi kısa film ödülünü Guneh ve Salı filmleri paylaştı.

En iyi kadın oyuncu ödülünü 'Nefesim Kesilene Kadar'daki performansıyla Esme Madra ve Çekmeceler filmindeki rolüyle Ece Dizdar paylaştı. En iyi erkek oyuncu ödülüne 'Kasap Havası' filmindeki rolüyle İnanç Konukçu ve Eksik-Sarmaşık'taki performansıyla Özgür Emre Yıldırım layık görüldü. En iyi senaryo ödülü ise 'Eksik' filminin senaristleri Mehmet Kala ve Şeref Nokta'ya gitti. SİYAD Özel ödülünü alan 'Abluka' filminin yönetmeni Emin Alper ise En iyi yönetmen ödülüne de layık görüldü.

16 film arasından seçilen Netpac ödülü de 'Nefesim Kesilene Kadar'a gitti. Malatyalı sinema oyuncusu merhum Kemal Sunal anısına verilen Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü, yine Malatyalı genç bir yönetmen olan Çağıl Nurhak Aydoğdu'nun dram türündeki yapımı 'Yarım'a verildi. Fahri Kayahan En İyi Film Müziği Ödülü ise 'Çekmeceler' filminin müzik yapımcısı Hasan Özsüt'e verildi. Alusal Uzun Film Yarışması Jüri Özel Ödülüne ise 'Yarım' filmi ile Çağıl Nurhak Aydoğdu ve 'Yeni Dünya' filmi ile Soner Erzincan layık görüldü.
CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da en iyi film ödülü 'Kar Korsanları'nın oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER