Malatya’da korkutan deprem: Çevre illerden de hissedildi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut" dedi.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre Malatya depremle sallandı. Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 5.2 büyüklüğünde ve yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi.

Deprem, Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten de hissedildi. Sarsıntının hemen ardından çok sayıda vatandaşın sokaklara çıktığı gözlendi.


“22 VATANDAŞIMIZ HAFİF YARALANMIŞTIR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kulladı.



“1 ÇOCUĞUN AYAĞI KIRILDI, BALKONDAN ATLAYANLAR VAR”

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu:

“Ekiplerimiz saha taramalarını gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor.”

30 KİŞİLİP EKİP MALATYA’YA HAREKET ETTİ

Tunceli’den de AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği’nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip deprem bölgesine doğru hareket etti.

Naci Görür’den Malatya’daki depremler sonrası ‘yeni fay’ mesajı
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki depremler sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?" ifadelerini kullandı.

Dün saat 20.01’de 4.4 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bugün saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Çevre illerden de hissedilen depremi Twitter hesabından yorumlayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür yeni fay açıklaması yaptı.



“BU DEPREM FAYLARI MTA HARİTASINDA YOK”

Görür, paylaşımında “Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya'da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2'lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?” ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber Malatya’da korkutan deprem: Çevre illerden de hissedildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER