Malatya'da minibüsle yolcu taşımacılığına 'devam' kararı


Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ), Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası ile Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. yöneticileri arasında yapılan toplantıda minibüslerin yolcu taşıma işlevini sürdürmesine karar verildiği açıklandı.

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası ile birlikte Malatya Altın Kayısı Ramada Plaza'da bir araya geldi. Malatya'daki minibüs ve servisçilerin sorunlarının tartışılarak çözüm yollarının arandığı organizasyona, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, oda yönetimi, esnafı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Alıcı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı katıldı.

MİNİBÜSLE DEVAM KARARI ALINDI

Bir yılı aşkın sürede büyükşehir belediyesi, esnafla 60'ın üzerinde toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıların sonucunda, ekonomik nedenlerden dolayı otobüs dönüşüm süreci kabul edilmeyerek minibüse devam kararı alındı.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, büyükşehir belediye başkanının bilgisi doğrultusunda otobüs dönüşüm sürecini sonlandırdıklarını, Malatya'da minibüsten otobüse bir dönüşüm gerçekleşmeyeceğini açıkladı. Mevcut minibüslerin aynı faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten İnce, esnaftan araçlarını yenilemesini talep etti. İnce, "Minibüsçülükte yenilikler yapmayı, vatandaşlarımıza daha modern ve daha kaliteli hizmet sunmayı temenni ediyoruz. Değişen ve gelişen Türkiye'miz de, Malatya'mız da, bizler de yeniliklere açık olmalıyız." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da minibüsle yolcu taşımacılığına 'devam' kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER