Mali'deki otel saldırısında rehine kalmadı


Mali Güvenlik Bakanlığı, başkent Bamako'da Radison Blu oteline gerçekleştirilen silahlı saldırıda rehine kalmadığını açıkladı. Saldırıyı El-Kaide bağlantılı El-Murabitun grubu üstlendi.

Yabancı güvenlik kaynakları saldırıda en az 18 kişinin öldüğünü açıkladı.

Mali'de konuşlanan ve üyelerinin çoğunluğu Tuareg ve Araplardan oluşan El-Murabitun, Twitter'dan yaptığı açıklamada otel saldırısını üstlendiklerini duyurdu.

Saldırıdan sağ olarak kurtulan otel çalışanı Seydou Samake, Cihan Haber Ajansı'na ölü ya da yaralılarla ilgili bilgisi olmadığını açıkladı. "Otel personeli ve müşteriler serbest bırakıldı." diyen Samake, "Yabancı kuruluşlar ve büyükelçilikler gelip serbest bırakılanları aldı. Saldırganların kimlikleri hakkında bilgim yok." diye konuştu.

Yaklaşık 80 kişinin otelden kurtulduğunun açıklanmasına rağmen bir açıklama yapan otelin işletmecisi The Rezidor grubu, içeride halen rehin 137 kişi bulunduğunu duyurdu. Rehinelerden 124'ünün müşteri, 13'sinin otel çalışanı olduğu bildirildi.

Saldırganların hâlâ aktif olduğu binadan zaman zaman silah sesleri geliyor. Güvenlik kaynaklar, Mali özel operasyon birliklerinin otelin ilk katlarında kontrolü sağladığını duyurdu. CNN'e konuşan bir kaynak operasyona ABD özel birliklerinin de katıldığını belirtti. Reuters'e konuşan Fransa Savunma Bakanlığı, Malili yetkililerin talebi üzerine özel kuvvet gönderme kararı aldıklarını yazılı bir açıklamayla bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Mali'deki otel saldırısında rehine kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER