Maliye Bakanı, VIP uçağının fiyatını açıklayamadı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kendisine sorulan VİP uçağının fiyatını açıklayamadı. Ağbal, TBMM'ye verilen soru önergesinde uçağın fiyatını açıklamak yerine Varlık Fonuna devredildiğini ifade etti.

SHABER3.COM

THY envanterine katılan ve kamuoyunda 'VİP uçak' olarak anılan A340-500 tipi uçağın fiyatı bir türlü öğrenilemiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bir süre önce alınan uçağın fiyatını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a uçağın fiyatını ve nereden alındığını sordu. Yarkadaş, ödemenin dolar ya da euro üzerinden alınıp alınmadığının da açıklanmasını istedi.

Yarkadaş’ın soru önergesine yazılı cevap veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, uçağın fiyatını ve nereden alındığını açıklamadı. Ağbal, uçağa ilişkin genel bilgileri verirken, ödenen ücreti ise sır gibi sakladı.

VARLIK FONU’NA DEVREDİLDİ

Ağbal, “THY, 26.08.2016 tarihli ve 29813 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 4’üncü maddesinin (a) bendi uyarınca, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 03.02.2017 tarihli ve 2017/2 sayılı kararı ile Varlık Fonuna devredilmiştir” açıklamasını yaptı.

5 YILDIR ALICI BEKLİYORDU

Uçak, Airbus tarafından 2008 yılında uçak Hintli Kingfisher Havayolları için 902 seri numarasıyla imal edildi. Ancak A340-500 imalat hattından çıktıktan sonra Tunus Hükümeti tarafından satın alındı. Yaklaşık bir yıl süren modifikasyon çalışmalarının ardından uçağın kabini VIP donanımlı hale getirildi. Tunus'un devrik Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin uçağı bir kez gördüğü ve Fransa'da test uçuşuna katıldığı öğrenildi. Uçak 5 yıldır Fransa'nın Bordeaux kentinde alıcı bekliyordu
<< Önceki Haber Maliye Bakanı, VIP uçağının fiyatını açıklayamadı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER