Manavgat'ta Dünya Engelliler Günü'nde yürüme engellileri derneği açıldı

Manavgat'ta Dünya Engelliler Günü'nde yürüme engellileri derneği açıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Antalya Manavgat'ta Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği açıldı. Çiçek Sokak'ta hizmete giren derneğin açılışını Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri birlikte yaptı.

Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Gürler, yaptığı konuşmada, her sağlıklı bireyin bir gün engelli kalabileceğini engellilere dilenci ve acıyan gözle bakılmaması gerektiğini söyledi. Engellilerin engellerini aşmada yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının yardımlarının önemli olduğunun altını çizen Gürler, "Manavgat'ta 800 ortopedik ve omurilik yürüme engellisi bulunmakta. Bazı mahallelerde evden çıkamayan yürüme engelli kardeşlerimiz var. Evden çıkamayan engelli kardeşlerimizin evden çıkabilmesi için acil 100 tekerlekli ve akülü arabaya ihtiyacımız var." dedi.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü de yaptığı konuşmada, ülkede ger geçen gün toplumun engellilere yönelik bakış açısının değiştiğini söyledi. Geçmiş yıllarda ailelerin engelli çocuklarını toplumda 'engelli çocuğu varmış' denmemesi için evden dışarı çıkarmadığına dikkat çeken Günlü, ailelerine engelliler hususunda bilinçlenmesi ile birlikte engellilerin de evden dışarı çıkarak bir birey olduklarının bilincine varıldığını kaydetti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yaptığı açıklamada, belediye olarak engellilerim sorunlarına karşı her zaman duyarlı olduklarını, olmaya da devam edeceklerini ifade etti. Sözen, Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği'ne Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) sivil toplum kuruluşları bölümünden dernek binası verecekleri sözünü verdi.

Konuşmaların ardından kurdela kesimi sonrası dernek binasının açılışı yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta Dünya Engelliler Günü'nde yürüme engellileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER