Manavgat'ta turistler trafikte 'yaya önceliği yayalarda' diyerek geçiş yapıyor


Pazartesi ve perşembe günleri turist yoğunluğundan 'Yaya Önceliği ve Güvenliği Projesi' kapsamında kaldıkları otelden Manavgat'a gelen turistler Antalya Caddesi'nde geçişler trafik polisleri eşliğinde yapılıyor.

4 yıl önce Yaya Önceliği ve Güvenliğinin Sağlamak için Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Antalya merkezde hayata geçirilen uygulama turist yoğunluğu en fazla olan Kemer, Alanya ve Manavgat ilçesinde 1,5 yıldır uygulanıyor.

Avrupa ülkelerinde Yaya Önceliği trafik geçişlerine sürücülerin öncelik gösterdiklerine dikkat çeken uzmanlar, "Araç sürücüsü benim kullandığım araç metal, karşımdaki ise savunmasız bir kişi çarpma sonrası insan hayatına zarar veririm düşüncesiyle önce insan diyerek trafikte yaya önceliği diyorlar." ifadesinde bulunuyorlar.

Turizm merkezlerinden Manavgat'a minibüslerle Antalya Caddesi'ne gelen turistlere yabancı dil bilen trafik polislere yardımcı oluyor.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Strateji Geliştirme Büro Amiri Hülya Gürbüz, Manavgat'ın Antalya'ya tatile gelen üçte birini ağırlayan en önemli turizm merkezlerinden biri olduğu olduğunu söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta turistler trafikte 'yaya önceliği yayalarda'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER