Manisa'da yanmış kadın cinayeti zanlısı anne, kızı ve oğlu tutuklandı


MANİSA (CİHAN)- Manisa'nın Akhisar ilçesinde, zeytinlik alanda bir barakada yanmış cesedi bulunan, sağır dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer'in zanlıları sağır dilsiz anne, kızı ve oğlu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu kişilere yardım ettiği ileri sürülen D.D. ise serbest bırakıldı.

Akhisar'ın Hasköy Mahallesi'ndeki zeytinlikte alandaki barakada vücudunun yüzde 90'ı yanmış bulunan kadın ve yaklaşık 1,5 yıl önce bir erkeğin öldürülmesi olaylarıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Akhisar Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan D.D., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Zanlılar sağır dilsiz anne Selda K. (43), sağır dilsiz kızı Saadet K. (26) ve sağır dilsiz oğlu Selim Burak K. (20), çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner yaptığı yazılı açıklamada, şüphelilerin tercüman vasıtasıyla müdafi huzurunda alınan ifadeleriyle tespit edilen maddi deliller ile olayın çözüme kavuşturulduğunu bildirdi. Şahiner, gerekçeli otopsi raporu ve DNA incelemesi sonucu İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığınca henüz ulaştırılamasa da maddi delillerden hareketle soruşturma savcılarınca maktulün, 21 yaşındaki Emine Girginer adlı kadın olduğunun değerlendirildiğini belirtti.

Akhisar'da 16 Aralık 2013'te kaybolan sağır dilsiz 45 yaşındaki Arif Altay'ın da kasten öldürüldüğünü maruz kaldığını, bulunması muhtemel yerlerde maktulün cesedine ait olduğu değerlendirilen parçaların muhafaza altına alındığını ve gerekli incelemelerin yapılması için İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderileceğini ifade eden Şahiner, bu olayla ilgili de firari olarak aranan bir şüpheli hakkında yakalama müzekkeresi çıkarıldığını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da yanmış kadın cinayeti zanlısı anne, kızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER