Manisa'daki terör operasyonunda 10 tutuklama


Manisa'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen ve aralarında HDP Manisa il başkanlarında olduğu 12 zanlıdan 10'u tutuklandı. Tutuklanan 10 kişi cezaevine gönderildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından HDP il binası ile bazı ev ve iş yerlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlının savcılık ifadeleri tamamlandı. M. A. savcılıktan serbest bırakılırken, 11 şüpheli, mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, aralarında HDP Manisa İl Eş Başkanları Hatice Aslan ve Sait Taycı, HDP Şehzadeler İlçe Başkanı S. B., HDP Yunusemre İlçe Başkanı M. Y. P ile Y. D., K. T., A. Y., M. Ş. B., M. M. B. ve A. B.'yi 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyet yürütmek ve propagandası yapmak, izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak' suçlamalarıyla tutukladı. A. Ç.'nin de adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 10 kişi, Manisa T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Manisa'da geçen çarşamba günü polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda Manisa HDP il binası ile Şehzadeler ve Yunusemre ilçe binalarında arama yapılmış, aramalarda bölücü başına ait posterler, örgütü simgeleyen bez parçaları ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Operasyonda HDP Manisa İl Eş Başkanları Hatice Aslan ve Sait Taycı, HDP Şehzadeler İlçe Başkanı S. B. ile HDP Yunusemre İlçe Başkanı M. Y. P., Y. D, K. T, A. Y., M. Ş. B., M. M. B., A. B., M. A. ve A. Ç. gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'daki terör operasyonunda 10 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER