Manisa'nın kurumlar vergisi rekortmeni Schneider oldu, Vestel 8. sırada yer aldı


Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı 2014 yılında ödediği vergi ile Manisa'da ilk 100 giren rekortmenlerini açıkladı. Kurumlar vergisinde Schneider, gelir vergisinde Eyüp Altan, kira gelirinde ise Cemal Ergün Manisa'nın rekortmeni oldu.

Gelir vergisinde rekortmenler ilçelerden olurken, kira gelirlerinde ise isimler Manisa merkezden. Manisa'da 2014 yılında ödenen vergi miktarları incelendiğinde kurumlar vergisinde yüzde 6,23 azalma gerçekleşti. Bir vergi mükellefi ülke genelinde ilk yüze girdi. Vergi dairesi tarafından ilk 10'a girenlerin açıklandığı listede Schneider Elektrik ödediği 27, 5 milyon liralık vergi ile Manisa'nın 2014 vergi rekortmeni oldu. Listede Bosch 25 milyon 408 bin lira ile ikinci sırada yer alırken Valfsel 3 milyon lira ile sekizinci, Ünlü Ziraat Aletleri 2,5 milyon lira ile onuncu sırada yer aldı. Listede bulunana diğer 6 kurum ise isminin açıklanmasını istemedi.

Açıklanan kişiler vergisinde ise rekortmenler daha önceki yıllardaki gibi ilçelerden geldi. Boya sanayinde faaliyet gösteren Turgutlulu işadamı Eyyüp Altan ödediği 1 milyon 119 bin lira vergi ile listenin zirvesinde yer aldı. Akhisarlı iş adamı Salih Kozlu 1 milyon 88 bin lira ile ikinci, yine Turgutlu'dan Mustafa Altan 1 milyon 41 bin lira ile üçüncü oldu. Listede Salihli'den Hüsamettin Kabasakal 289 bin lira vergi ile dokuzuncu olurken diğer rekortmenler isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Listenin diğer bir kategorisi ise kişilerin gayrimenkul kiralarından elde ettikleri gelir vergisi oldu. Buna göre Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün babası Cemal Ergün kira gelirlerinde Manisa'nın rekortmeni oldu. Cemal Ergün 497 bin lira vergi ödemesiyle listede birinci olurken Dündar Çiloğlu 215 bin lira ile beşinci, Erdoğan Kıraloğlu 193 bin lira ile yedinci, Orhan Mandacı 165 bin lira ile sekizinci, Mehmet Suphi Egemen 159 bin lira ile dokuzuncu, Hüseyin Ertekin 143 bin lira ile onuncu oldu. Listede sadece Orhan Mandacı Akhisar'dan yer alırken diğer isimler Manisa merkezden oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'nın kurumlar vergisi rekortmeni Schneider oldu,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER