Marko Marin: Beni en çok üzen Galatasaray maçı oldu


Süper Lig'in sıkıntılı ekiplerinden Trabzonspor, futbol dünyasının büyük seyyahı olarak isimlendirilen ve daha 26 yaşında olmasına rağmen dünyanın en büyük 4 liginde futbol oynayan Marko Marin'in son durağı Trabzonspor. Bordo mavili ekibin Chelsea'den kiraladığı Marko Marin, Galatasaray maçını unutamadığını söyledi.

Dünyanın en büyük 4 liginde futbol oynayan Marko Marin, bu liglerde de kaliteli, şampiyonluk yaşayan takımlarda forma giydi. Haliyle dünyaca ünlü yıldızlarla da yan yana top koşturdu. İngiltere'nin Chelsea takımında Frank Lampart ve John Terry ile yan yana futbol oynadı. Bundesliga takımlarından Werder Bremen'de Mesut Özil ve Hugo Almeida ile takım arkadaşlığı yaptı. İspanya'da La Liga'nın gediklisi Sevilla'da M'bia, Koke, Ivan Rakitic, Carlos Bacca ona eşlik etti. İtalya'da Fiorentina'da Mario Gomez, Juan Vargas, Mati Fernandez gibi oyunculara servis yaptı. Şimdi ise Süper Lig'de Anadolu devrimi yaparak şampiyonluklar yaşayan bir başka büyük takım olan Trabzonspor'da ter döküyor. Genç ve yetenekli oyuncu Trabzonspor'da da yine büyük yıldızlarla beraber top koşturuyor.

1989 yılında Bosna-Hersek'in Hırvatistan'a yakın Gradiska kasabasında dünyaya gelen Marko Marin, daha 2 yaşındayken ailesinin Almanya'ya yerleşmesiyle bu ülkenin yolunu tuttu. Futbola da burada başladı. Eintracht Frankfurt takımının genç takımından Borussia Mönchengladbach alt yapısına geçiş yaptı, ardından da bu takım ile Bundesliga'da boy gösterdi.

Ardından daha iyi bir takım olan Werder Bremen'e, oradan ise daha da yükselerek 8 milyon euro karşılığında İngiltere'nin Chelsea takımına transfer yaptı. Burada Avrupa Ligi Kupası'nı kaldıran ve İspanya'nın Sevilla takımıyla bir kez daha Avrupa Ligi Kupası'na uzanan Marko Marin, bu yolculuklardaki ara duraklar olarak ise Fiorentina ile Anderlecht'i kullandı. Halen Chelsea'nın oyuncusu olan Marko Marin, Trabzonspor'a bu takımdan kiralık geldi.

Bordo mavili takımın taraftarları da adeta kendilerinden gördükleri Marko Marin'e de çabuk ısındı. O da sahada fark oluşturan bir futbol ortaya koyarak taraftarlarının sevgisini boşa çıkartmadı. Alman Milli Takımı'nın formasını da terleten oyuncu, Trabzon günlerini ve bordo mavili takımı Trabzsonspor dergisine anlattı. İşte Marko Marin'in röportajının öne çıkan noktaları:

- Dünyanın en büyük 4 liginde futbol oynadın. İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya. Böyle bir kariyer her futbolcuya nasip olmaz. Bu çeşitliliği neye bağlıyorsun?
Bunu bir nedene bağlamak yerine sonucunu konuşmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi dünyanın en önemli sayılabilecek 4 liginde, üst düzey takımlarda forma giydim. Bu doğal olarak bir tecrübeye sahip olmamı sağladı.

- Sevilla'da M'Bia ile birlikte oynadın. Onunla yine aynı takımdasın. Bu konuda neler söylemek istersin?
M'bia çok iyi bir arkadaşım. Pozitif anlamda deli dolu birisi. Sevilla'da bir yıl birlikte oynadık. Şimdi burada buluştuk. Çok sevdiğim bir karakter. Onun burada olması benim için olumlu bir durum.

- Buraya gelmeden kimlerle görüştün. Mehmet Ekici ile de Almanya'da beraber oynadın sanırım.
M'bia'yı tanıyordum ve gelmeden önce aradım. Hatta aradığımda Mehmet Ekici de yanındaydı. Her ikisiyle de görüştüm. Ancak bu görüşme takım hakkında bilgi almak için değildi. Çünkü Chelsea Kulübü bir oyuncusunu başka bir takıma kiralayacağı zaman futbolcusuna her türlü bilgiyi eksiksiz olarak veriyor. Buraya gelmeden önce Trabzonspor'un nasıl bir takım olduğunu, neleri başardığını, kadro yapısını ve benim Trabzonspor'da kişisel kariyerimin nereye evrileceğini Chelsea Kulübü yetkileri bana anlatmıştı.

- Gelelim Trabzonspor'a. Trabzonspor'u tercih etmendeki en önemli sebep neydi?
Trabzonspor'un çok büyük bir kulüp olduğunu buraya gelmeden önce biliyordum. Buraya geldikten sonra beklediğimden daha büyük bir kulüp gördüm ve görmeye devam ediyorum. Ligin başında çok iyi bir atmosfer vardı. Lige iyi başlamıştık. Hocamızın isminin altını çizmemiz lazım. Kendisi çok önemli bir insan ve çok değerli futbol fikirlerine sahip. Takımın kalibresi belli. Her zaman zirveyi hedefliyor. Kendi kişisel kariyerim açısından da burada olmak önemli. Geçen sene düzenli oynama fırsatı bulamadım. Tekrar kendi kimliğime kavuşmam ve kendi formuma ulaşmam konusunda bana çok büyük desteği olacağına inandığım bir kulüp. Buraya gelmenin benim için çok önemli bir transfer hamlesi olduğuna inanıyorum.

- Trabzon şehri hakkında neler söylemek istersin?
Trabzon şehri bir oyuncuya futbol anlamında iyi olanaklar sunuyor. Bunu bir avantaj olarak görmemiz gerekiyor.

- Beklentilerini karşıladı mı bu şehir?
Sakin ve iyi restoranlara sahip bir şehir. Burada kendimi son derece iyi hissediyorum. Şehirle ilgili bir sıkıntım yok. Burada bulunmaktan son derece memnunum.

- Trabzonspor'un maçlarında hakem hataları çok gündeme geliyor. Türk futbolcular bundan çok etkileniyor. Bu hatalar takım üzerinde kalıcı etkiler bırakıyor mu?
Hakem hataları her yerde oluyor. Hakemlerin bu hataları art niyetli yaptığını düşünmüyorum. Ancak hatalar 3 kez, 4 kez ve sürekli bizim aleyhimize yapılınca o zaman insan güvenini kaybediyor, acaba mı? diye düşünmeye başlıyor. Umut ediyorum ki o limitin sonuna kadar gelmişizdir. Bundan sonra aleyhimize hatalar yapılmamasını temenni ediyorum.

- Marko Marin'i önümüzdeki sezon da Trabzonspor'da görebilecek miyiz?
Burada kalıp kalmayacağımla ilgili şuan net bir şey söyleyemem. Trabzonspor'un önünde bir opsiyon var. Sezon sonunda bu durum netleşecek.

- Trabzonspor ile çıktığın karşılaşmalar içerisinde seni en çok mutlu eden ve üzen maç hangisi oldu?
Galatasaray maçını söyleyebilirim. Çünkü domine edici, rakibi kendi alanında hapsedici ve sayısız gol fırsatı bulduğumuz bir maçtı. Yeni oluşan bir kadro olmamıza rağmen ortaya koyduğumuz futbol mutluluk vericiydi. Maçı kazanabileceğimizi onlara hissettirdik. Maalesef büyük şanssızlıklar ve değişik etkenlerden dolayı kaybetmemiz beni çok üzdü. Bu nedenle en çok üzüldüğüm maç için yine Galatasaray'ı söyleyebilirim. Oyunumuzun hakkını alamadık ne yazık ki.
CİHAN
<< Önceki Haber Marko Marin: Beni en çok üzen Galatasaray maçı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER