Markowitz Çeşme'nin ABD'deki gönüllü tanıtım elçisi olacak


İzmir'in turizmiyle ünlü ilçesi Çeşme'yi ziyaret eden New York Belediyesi Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz, "Buraya belediye başkanı adayı olmak için ne yapmam gerekiyor?" dedi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın misafiri olarak gelen Markowitz, ilçenin dokuz bölgesini gezdi. Markowitz, "Denizi, rüzgarı, tarihi, kültürü ve mutfağı, keşif merakınızı sürekli olarak cezbediyor. Amerikalılar için Çeşme'nin dört mevsim yeni deneyimlere açık, samimi bir turizm noktası olduğunu özellikle söylemek istiyorum." dedi.

'ÇEŞME, AMERİKALILAR İÇİN YENİ BİR KEŞİF YERİ OLACAKTIR'

Türk dostu olarak tanınan Daire Başkanı Markowitz, "9 Durak 9 Deneyim" sloganıyla Çeşme'nin dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olduğunu dile getirdi. Markowitz, "Amerikalılar, farklı deneyimlerin peşinden gidiyor. Butik oteller, zengin tarihi, masmavi denizi ve mahalli lezzetleri düşünüldüğünde Çeşme, Amerikalılar için yeni bir keşif yeri olacaktır. Çeşme'nin İzmir ve Türkiye'nin marka değerini arttıracağına inanıyorum." diye konuştu. Şimdiden Türkçe öğrenmeye başladığını ve Çeşme'nin New York'taki gönüllü tanıtım elçisi olacağını da söyledi.

Başkan Dalgıç ise Marty Markowitz'in yorumlarının heyecan verici olduğunu ifade etti. Dünya üzerinde keşfedilmeyi bekleyen değerler arasında gösterilmenin önemini vurgulayan Dalgıç, "Çeşme sadece yaz aylarında değil, yılın her mevsimi, haftası ve gününde misafirlerinin farklı deneyim ve keşifler elde etme şansını bulduğu bir kaynak. Doğal güzelliklerimizin yanısıra kültür, tarih ve Ege'nin konukseverliğiyle Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Çeşme merkez ve Alaçatı'da, yılın her günü misafirlerimizi ağırlamak istiyoruz." diye konuştu.

Markowitz, Dalgıç'a Brooklyn Nets Basketbol Takımı resmi şapkası ve New York'un en lezzetli çikolatasının yanısıra şehrini temsil eden "NYC" rozeti armağan etti. Dalgıç ise Çeşme'nin karakteristik özellikleri arasında yer alan karabaş otu, kekik ve zeytinyağı verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Markowitz Çeşme'nin ABD'deki gönüllü tanıtım elçisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER