Marmara’da deprem korkuttu: İstanbul ve çevre illerde de hissedildi: 1 ölü

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de yerin 10.44 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul dahil birçok ilde hissedilen depremle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da korku nedeniyle ikinci kattan atlayan bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SHABER3.COM

Çanakkale'de deprem oldu. AFAD'ın verilerine göre, Yenice ilçesinde saat 21.38'de yerin 10.44 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi de depremin Yenice'de, 4.9 büyüklüğünde ve yerin 14.2 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Deprem, İstanbul ve birçok şehirde hissedildi.
1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili yaptığı açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca, sosyal medya X hesabındaki paylaşımında "Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun" dedi.

YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili sosyal medya X hesabından bir açıklama yaptı. Olumsuz bir durumun olmadığını belirten Yerlikaya, "Çanakkale Yenice’de 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.  Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.


ÇANAKKALE VALİSİ: OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEMİŞTİR

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, depremle ilgili yaptığı açıklamada, AFAD başta olmak üzere ekiplerin taramalarının sürdüğünü söyledi. Aktaş, "Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşehrilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum" dedi.

İSTANBUL VALİSİ GÜL: OLUMSUZLUK YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, depremle ilgili "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" açıklamasını yaptı.


İMAMOĞLU: OLUMSUZ DURUM BİLGİSİ MEVCUT DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya X hesabından depremle ilgili paylaşım yaptı. İmamoğlu, "İstanbul’da da hissedilen Çanakkale merkezli 4.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm bölgelere geçmiş olsun. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum bilgisi mevcut değil, takipteyiz" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan depremle ilgili yapılan açıklamada "Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.
<< Önceki Haber Marmara’da deprem korkuttu: İstanbul ve çevre illerde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER