Marmarabirlik üreticilere 187 milyon lira ödedi

Marmarabirlik üreticilere 187 milyon lira ödedi

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 26 Ekim'de başlayan 2015-2016 iş yılı ürün alım kampanyasının 10 Ocak'ta sona erdiğini belirterek, kampanya döneminde toplam 37 bin ton ürün alındığını ve bunun karşılığında 187 milyon TL bedel oluştuğunu söyledi.

Bugüne kadar Marmarabirlik ortaklarına 101 milyon TL'lik ödeme yapıldığını ifade eden Asa, "Ürün bedellerinin kalan yüzde 40'lık kısmı ise 19 Şubat Cuma günü üreticilerimizin hesaplarına aktarılacak olup, son ödeme ile ortaklarımıza borcumuz kalmayacaktır. Marmarabirlik son 5 yıldır ürün alımından ürün satışına, öz kaynaktan ciroya, Ar-Ge'den ihracata kadar büyük bir ivme yakalamış, çok alan, çok satan ve ürün bedellerini kendi öz kaynakları ile neredeyse peşin ödeyen, Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde 318'inci sıraya yerleşen bir kurum haline gelmiştir. Bu başarıda, başta Yönetim Kurulu üyelerimiz, çalışanlarımız, kooperatiflerimiz ve ortaklarımızın katkısı büyüktür." diye konuştu.

HAVUZDAKİ ÜRÜNE KATMA DEĞER

Başkan Asa, önümüzdeki süreçte Marmarabirlik alım planı çerçevesinde, satışlara orantılı olarak üretici havuzlarından ürün almayı hedeflediklerini açıkladı. Bazı üreticilerin ürünlerini kendi havuzuna koyduğuna işaret eden Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Ürünün kampanya süresi içerisinde dondan dolayı halk arasında 'kıvırcık' diye tabir edilen duruma dönüşmesiyle birlikte üretici ürününü havuzuna koymaya başlamış olup, bazı kooperatif bölgelerimizde üreticilerimizin depolarında büyük miktarda ürün bulunduğunu bilmekteyiz. Marmarabirlik olarak piyasa koşullarında, tüccarın aldığı şartlarda ürün alımı gerçekleştirmeyi ve dolayısıyla üreticilerimizin havuzundaki ürüne katma değer kazandırmayı hedeflemekteyiz. Buradan da görülmektedir ki Marmarabirlik, bir taraftan 19 Şubat Cuma günü yapılacak ödemeler, diğer taraftan gübre ve zirai ilaç dağıtımı ve bir diğer taraftan da havuzdan ürün alımlarıyla üreticinin yanında olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur."
CİHAN
<< Önceki Haber Marmarabirlik üreticilere 187 milyon lira ödedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER