'MEB hukuksuz dayatma ve oyalama taktiğinden vazgeçmeli'


Pak Eğitim İşçileri Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasına ilişkin gerekçeli kararına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinin, sanki hala belirsizlik varmış gibi bir hava estirerek fiili durum oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Kayışkıran, "Milli Eğitim Bakanlığı da daha fazla suç işlemek istemiyorsa, bu konuda bütün dershanelere hukuksuz dayatmalardan ve oyalama taktiğinden vazgeçmeli." dedi.

Gerekçeli kararı yazılı olarak değerlendiren Abdullah Kayışkıran, gerekçeli kararda da kendilerinin baştan beri ifade ettikleri gibi eğitim alma özgürlüğü, teşebbüs hürriyeti gibi temel anayasal haklara atıf yapıldığını kaydetti.

Pak Eğitim İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kayışkıran, kararla birlikte Türkiye'de dershanelere ilişkin oluşturulan kaos ve kargaşanın son bulduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, sanki hala belirsizlik varmış gibi bir hava estirerek fiili durum oluşturmaya çalışıyor. Bu tavırların hiçbir meşru ve hukuki dayanağı yoktur. Çünkü en üst yargı makamı olarak Yüksek Mahkeme açık ve net bir karar vermiştir ve şu an itibariyle dershaneler, geçmişte yaptıkları bütün eğitim faaliyetlerini sürdürme hakkına yeniden kavuşmuştur." ifadesini kullandı.

Dershanelerin kayıt alıp ders planlamalarını yapabileceğini söyleyen Kayışkıran, dönüşüm başvurusu bulunanların, dershane olarak devam etmek istiyorlarsa, dönüşüm talebinden vazgeçtiklerini, dershaneciliğe devam edebileceklerine vurgu yaparak, "Bunu engelleyici bütün dayatmalar, kimden gelirse gelsin suçtur." dedi.

'EĞİTİM TAKVİMİNİN GECİKMEMESİ İÇİN KAYIT İŞLEMLERİNİZİ YAPTIRIN'

Dershane işletmelerine, velilere ve tüm ilgililere çağrıda bulunan Kayışkıran açıklamasını "Eğitim takviminin gecikmemesi ve sorunlar yaşanmaması için vakit yitirmeden kayıt işlemlerinizi yaptırın. Bu konularda size sorun çıkaracak olanlar olursa, onlar hakkında suç duyurusunda bulunun. Ayrıca durumu bize de iletin. Hukuksuz kapatma yasasını dayatarak şu ana kadar yaşanan bütün sorunların müsebbibi olan Milli Eğitim Bakanlığı da daha fazla suç işlemek istemiyorsa, bu konuda bütün dershanelere hukuksuz dayatmalardan ve oyalama taktiğinden vazgeçmeli." diye tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber 'MEB hukuksuz dayatma ve oyalama taktiğinden vazgeçmeli' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER