Mecid TV sunucusu: Arap yatırımcılar Türkiye'den endişe duyuyor

Mecid TV sunucusu: Arap yatırımcılar Türkiye'den endişe duyuyor

Suudi Arabistan Mecid TV sunucusu Hasan Abdu, Türkiye'de devlet yönetiminin güven vermediğini, iktidara gelen her hükümetin eğilimlerinin farklı olduğunu bu durumun da yabancı yatırımcıları ürküttüğünü ve endişeye sevk ettiğini söyledi.

Ordu Valiliği'nce ilde turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Arap Gazeteciler Zirvesi' kapsamında bu şehre gelen 21 ülkeden 78 gazeteci, Ünye ilçesinde tarihi ve doğal yerleri ziyaret etti.

Arap gazetecilere, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, ilçenin tarihi, kültürel ve turistik yapısıyla ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından Arap gazeteciler çeşitli sorular sordu.

'TÜRKİYE'DE HER HÜKÜMETİN EĞİLİMLERİ FARKLI'

Suudi Arabistan Mecid TV sunucusu Hasan Abdu, "Türkiye'de AKP hükümeti 10 yıldır iktidarda. AKP Arap dünyasına sıcak baktığını söylüyor. Arap dünyası 30 sene önce Türkiye'ye geldi. 5-10 yıl sonra AKP hükümeti olmazsa gelecek olan yatırımcıların durumu ne olacak. Türkiye'de her hükümetin eğilimleri farklı." şeklinde bir soru yöneltti.

Suudi Arabistan Mecid TV sunucusu Hasan Abdu'nun sorusuna, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Şuan AK Parti yeni seçimden çıktı. Bu hükümet 4 yıl daha iktidarda. Yatırımcılar kazandıklarını kaybetmeyecektir." şeklinde cevap verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Mecid TV sunucusu: Arap yatırımcılar Türkiye'den endişe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER