Meclis Başkanlığı: Samanyolu, TÜRKSAT'tan çıkarıldığı için yayına verilemiyor


TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin Meclis'te bazı kanalları izleme talebi reddedildi. Gerekçe olarak ise teknik alt yapı ve Türksat'tan çıkarılma sunuldu.

Meclis Başkanlığı'nca verilen cevapta şöyle denildi: "TBMM'de televizyon yayınlarının izlenebilmesi amacıyla Ana Binada analog tabanlı kablolu yayın sistemi, Halkla İlişkiler Binasında ise network tabanlı yayın sistemi (IP TV) kurulu bulunmaktadır. Kablolu yayın sisteminde yer alacak kanallara hizmet sağlayıcı firma TÜRKSAT A.Ş. tarafından karar verilmektedir. Halkla ilişkiler Binası Milletvekili çalışma odalarında kurulu network tabanlı yayın sisteminde (IP TV) yayına verilecek kanallar ise Ana Binada mevcut kablolu yayın kanal listesi referans alınarak belirlenmiş ve alt yapıda kullanılacak olan gerekli teknik ekipmanlar (gateway, şase, çıkış port sayıları, bant genişliği) listede bulunan kanal sayısına göre kurulmuştur. İlgili yazınızda belirtilen kanallardan Halk TV, Kanal B ve Ulusal Kanal IP TV yayın sisteminde bulunmaktadır. Samanyolu TV, TÜRKSAT haberleşme uydusundan çıkarılmış olması, diğer talep edilen kanallar ise tanımlı gateway olmaması nedeniyle yayına verilememektedir."

Konuya ilişkin açıklama yapan TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, İMC Tv'nin 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla TÜRKSAT tarafından yayından çıkarılmasının tamamen hukuksuz bir uygulama olduğunu söyledi. Herkese eşit mesafede olması gereken TÜRKSAT yetkililerinin, bir kamu kurumu olduğunu dikkate almadan ve kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan ekranı kararttığını dile getiren Hakverdi, AK Parti iktidarı döneminde ekranların karartıldığını ve yayınların kesildiğini ifade etti.

"Kendisine muhalif yayın yapan televizyon kanallarına yaşam hakkı vermemektedir. AKP, sadece ekran karartmamaktadır. Ekranını karartamadığı kanalların da izlenmemesi için ne gerekiyorsa yapmaktadır." diyen Hakverdi, şöyle devam etti: "Özellikle hapishanelerde kanal seçimlerini kendi çıkarları doğrultusunda düzenleyen AKP iktidarı, TBMM'de hapishanelerde olduğu gibi birçok kanala yer vermemektedir. Meclis başkanlığı adı geçen kanalları yayına eklenmesini çeşitli bahaneler ile reddetmektedir. Biliyoruz ki adı geçen kanallardan birinin TBMM yayın listesinden çıkarılmasını istemiş olsak bütün imkânları ile çıkaracaklardır. Yakın zamanda TBMM'ne yepyeni bir bina yapılmış ve bu durum göz önüne alınmamışsa kesinlikle art niyet vardır. Adı geçen kanallara uygulanan sansüre TBMM son vermelidir ve yayın listesine almalıdır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Meclis Başkanlığı: Samanyolu, TÜRKSAT'tan çıkarıldığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER