Meclisin en küfürbaz vekili yeniden AKP'den aday

Meclis'te ettiği küfürlerle bilinen Zeyid Aslan, 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday gösterildi.

Meclisin en küfürbaz vekili yeniden AKP'den aday

TBMM’de geçen dönemin en vukuatlı ismi olan ve üç döneme takıldığı için yeniden aday olamayan ‘’Küfürbaz milletvekili’’ Zeyid Aslan geri dönüyor. Aslan, AKP’nin 1 Kasım listesinde Tokat 1. sıra adayı gösterildi.  Zeyid Aslan karıştığı kavgalarda ettiği çok ağır küfürler ve uçarak attığı tekmelerle ön plana çıkmıştı.

Aslan bütçe görüşmeleri sırasında dönemin CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye “Senin kı…. s……” diye küfretmişti. CHP’li Kamer Genç’e ise “Senin a.... s…..” demiş, Meclis’te kadın gazetecilere ”Ben de sizin b... ar...... çeksem…” diyerek uygunsuz sözler sarfetmiş ve tepki çekmişti.

Aslan, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Milletvekili Kamer Genç’e yönelik sarf ettiği, “Senin a… k...... Senin a… k..... Soytarı, köpek şerefsiz! O.. ç....! P… kurusu. P…. kurusu! Satılık köpek! Şerefsiz! Senin a... s….m!” şeklindeki ağır küfürler nedeniyle büyük tepki çekmişti.

AKP CEZA VERMEDİ

Genç’e yönelik küfürlerinin ardından TBMM’den Zeyid Aslan’a kınama cezası çıkmıştı.AKP’li bazı bakan ve milletvekillerinin de tepki gösterdiği Aslan, ‘geçici ihraç’ talebiyle AK Parti Grup Disiplin Kurulu’na da sevk edilmiş ancak herhangi bir ceza verilmemişti.

Aslan, Meclis’in gece çalışmaları sırasında bahçedeki koltukların birinde uyurken fotoğraflarının çekilmesi üzerine sinirlenerek kadın gazetecilere, “Sizi buraya sokmamak lazım. Biz de insanız, yoruluyoruz. Ben de sizin ba... ar.... çekip gazeteye bastırsam ‘Bunların doğal hali bu’ diye…. Ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor” diye bağırmıştı.
<< Önceki Haber Meclisin en küfürbaz vekili yeniden AKP'den aday Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER