Mecnun Otyakmaz güven tazeledi

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'den PTT 1'inci lige düşen Medicana Sivasspor'un olağanüstü genel kurulu İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.

Mecnun Otyakmaz güven tazeledi

MEDİCANA Sivasspor olağanüstü genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Mecnun Otyakmaz, "Yönetim kurulumuz, kulübümüzü bu süreçte yönetimsiz bırakıp çok daha kötü durumlara düşmesine fırsat vermemek için Sivasspor'umuza tekrar hizmet etme sorumluluğunu almak zorunda kalmıştır. Destek olmadan kesinlikle bu sürecin altından kalkamayız" dedi.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'den PTT 1'inci lige düşen Medicana Sivasspor'un olağanüstü genel kurulu İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı. Kongreye Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve çok sayıda delege üyesi ile bir grup taraftar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından denetim raporları, bilanço ve yeni sezon bütçesi oy birliği ile ibra edilerek kabul edildi.


"YÖNETİME OLAN GÜVEN ŞEHRİ REHAVETE İTTİ"


Kongrede konuşan Başkan Otyakmaz, dramatik bir şekilde küme düştüklerini belirterek, "11 yıllık Süper Lig maceramızın 3 yılında kümede kalma mücadelesi, 3 yılda ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etme mücadelesi verdik. 4 sezon ise ligi orta sıralarda tamamladık. Bu sezon dramatik bir şekilde küme düştük. Elimizden gelen bütün mücadelemizi vermemize rağmen bu gidişatı engelleyemedik. İhtiyaç olduğunu düşündüğümüz anlarda hoca değişiklikleri hamlelerimizi gerçekleştirdik. Fakat ihtiyacımız olan galibiyet serisini hiç yakalayamadık. Her maçta en az bir futbolcumuz sonuca etki edecek hatalarda bulundu. Bazı maçlarımızda da sonuca hakemler etki etti. Her şey bir tarafa sadece Akhisar karşılaşmasında, kalecimizin 90'ıncı dakikadaki hatasından yediğimiz gol olmasa Fenerbahçe maçını kazanıp ligde kalabilecektik. Neticede son hafta elimizden gelen mücadeleyi göstermemize rağmen kaderin önüne geçemedik ve takımımız küme düştü. Bizler yönetim kurulu olarak takımızın kötü gidişine dur diyemedik, transferlerimizden istediğimiz karşılığı alamadık. Hoca ve futbolcu tercihinde hata yapmış olabiliriz. Ancak devre arası transfer döneminde şehrimizin dinamiklerine vermiş olduğumuz mesajlarda desteğe ihtiyacımız olduğunu deklare etmiştik. Maalesef karşılık alamadık. Buna da 'Nasılsa yönetim halleder' anlayışının neden olduğunun farkındayım. Çünkü yönetim daha önce bu durumdan kurtulmayı başarabilmişti. Ancak yönetime olan bu güven şehri rehavete itti. Kötü süreçten sonra verilen destekte bu süreci düzeltmeye yetmedi" dedi.


"DESTEK OLMADAN BU SÜRECİN ALTINDAN KALKAMAYIZ"


Başkan Otyakmaz, Akhisar Belediyespor maçında yapılan olumsuz tezahüratların yönetimim kurulunda güven bunalımına yol açtığını ifade ederek, "12 yıllık başkanlık süremde en üzüldüğüm konulardan biri 4 Eylül Stadyumu'nda gerçek bir taraftarlık bilinci oluşturamamış olmamızdı. Özellikle Passolig'den sonra taraftar sayımızda önemli düşüşler oldu, bazı maçlarımızı 3 bin taraftarımızla oynamak zorunda kaldık. En önemli maçlarımız stadımız dolmadı. Özellikle Akhisar maçında neredeyse boş tribünlere oynamak zorunda kaldık. Ve o travmatik son dakika golünden sonra yapılan olumsuz tezahüratlar yönetim kurulumuzda güven bunalımına, bıkkınlık ve yılgınlığa yol açtı. Bizler başarıda nasıl alkışlanıyorsak, başarısızlıkta da bir takım eleştiri ve protestoları doğal karşılayacak olgunluğa sahip bir yönetimiz. Ancak Sivasspor üzerinde bir takım emellerini hiçbir zaman gerçekleştirememiş bir grup, içlerindeki kötü duyguları, iftiralarıyla tezahüratlara dönüştürünce yönetim kurulumuz olağanüstü genel kurul kararı aldı. Bu kararı alırken amacımız daha iyi hizmet yapabilecek dostlarımızın önünü açmak, Sivasspor'a varsa bir zararımız onu sonlandırmak ve yeni bir heyecan, yeni bir yapılanmaya fırsat tanımaktı. Fakat gelin görün ki bırakın delegeliği, Passolig'i bile olmayan bu kifayetsiz muhterislerin amaçlarını yapıcılıktan uzak sadece yıkıma odaklı olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Uzun yıllarını Sivasspor'a adamış bir yönetim kurulumuz, kulübümüzü bu süreçte yönetimsiz bırakıp çok daha kötü durumlara düşmesine fırsat vermemek için Sivasspor'umuza tekrar hizmet etme sorumluluğunu almak zorunda kalmıştır. Ancak önümüzde çok zorlu bir süreç var. Kesinlikle destek olmadan bu sürecin altından kalkamayız." diye konuştu.


"ÖNEMLİ FUTBOLCULARI SATMAK ZORUNDAYIZ"


Geçen yılı borçsuz bir şekilde kapattıklarını ancak devam eden sözleşmeler nedeniyle önemli miktarda paraya ihtiyaç duyduklarını belirten Otyakmaz, "Bu sebeple bazı önemli futbolcularımızı satmak zorundayız. Ayrıca bu yönetimin devam etmesi yönünde telkinlerde bulunan maddi ve manevi yanınızdayız diye devam etmemizi isteyen sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşlar ve iş adamlarımıza sözlerini tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.


YÖNETİMDE 8 YENİ İSİM


Otyakmaz, daha sonra tek listeyle gidilen seçimde 138 delegenin tamamının oyunu alarak başkanlığa yeniden seçildi. Mecnun Otyakmaz'ın başkanlığında oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; 

"Erdoğan Bozatlı, Mehmet Oflaz, Volkan Uygunuçarlar, Şefik Yalvaç, Alper Kılınç, Bahattin Eken, Sabri Çevik, Elaattin Akyüz, Ekrem Munar, Halit Yazıcı, Ömer Sepet, Uğur Akkuş, Erdal Yılmaz, Muhammet Şeker, Turan Ünal, Yusuf Ziya Kurt, Mehmet Poyraz, Mehmet Ali Topal, Faruk Taşseten." 

Bu listeyle birlikte 2 isim yönetimden ayrılırken, 8 yeni isim ise yeni yönetimde yer aldı.


DHA
<< Önceki Haber Mecnun Otyakmaz güven tazeledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER