'Evlilik Okulu' Samanyolu Televizyonu'nda başlıyor

Aile toplumun temel yapısı, en önemli dinamiklerinden birisi.

'Evlilik Okulu' Samanyolu Televizyonu'nda başlıyor

Ancak ne yazık ki her geçen gün boşanmalar daha da artarken, çocuk sahibi olmaktan korkan insanların sayısı da fazlalaşmaya devam ediyor.

İşte tam bu noktada devreye giren uzmanlar, ailelere önemli tavsiyelerde bulunuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu Samanyolu Haber Televizyonu'nda Asım Yıldırım'ın konuğu oldu.

Aile yapısını kuvvetlendirmek için ne tür çalışmalar yaptıklarını açıklayan Bozoğlu, herşeyden önce evlenecek olan kişilerde eğitime önem verdiklerini belirtti. Kişiyi hayata hazırlayacak olan faaliyetin eğitimden başladığını belirten Bozoğlu, bu hususu 3 programda topladıklarını açıkladı.

1- Evlilik öncesi eğitim paketi
2- Evlilik kurumu oluştuktan sonra aile eğitim programları
3- Herhangi bir sebeple yürütülemeyen evliliklere danışmanlık hizmeti

Bu 3 aşamada önemli çalışmalar yaptıklarını bildiren Bozoğlu, "Evliliğin oluşumunda geleneksel yapımız çok güçlü. Ailelerin çevrenin desteğiyle evlilik kararı veriliyor. iki ayrı bireyin biz olmasıdır evlilik. O biz olma bilincini aşılamaya çalışıyoruz.  Ben ve sen dilinin evlilik gerçekleştikten sonra da devam etmesi söz konusu. İletişim derslerimizde daha çok 'ben' ve 'sen' yerine bizi oluşturmaya, aile sıcaklığını oluşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Uzmanlar ailenin öneminin altını kalın çizgilerle çizerken Samanyolu Televizyonu da bu aşamada önemli bir projeyle izleyicilerinin karşısına çıkıyor. 

Yapımcılığını Birol Güven’in, yönetmenliğini ise Uğur Yağcıoğlu’nun üstenlendiği, sıcak bir aile dizisi 'Evlilik Okulu çok yakında başlıyor. Aile hayatına olumlu katkılar sunması amaçlanan dizinin başrollerini Açelya Akkoyun ve Hakan Vanlı paylaşıyor.

Dizinin konusu şöyle:

Evlilik Okulu, ortalama bir Türk ailesi üzerinden aile olmanın, aynı çatı altında yaşamanın önemini vurgulayan eğlenceli ve sıcak bir aile komedisidir. Hem evlilere hem de evlenme arifesinde olan çiftlere, belki de unutmak üzere olduğumuz insani ve sosyal değerleri hatırlatacak olan Evlilik Okulu, aynı zamanda bir mahalle sıcaklığı da barındırıyor. İstanbul’un henüz metropolleşmemiş bir mahallesinde yaşayan insanların, esnafıyla, konu komşusuyla birlik ve beraberlik içinde oldukları zaman, sorunları nasıl çözdüklerini bu dizide göreceğiz. Dizi, üç çocuğu olan ve boşanmak isteyen bir çiftin, mahkeme tarafından evliliklerini kurtarmak üzere "evlili okuluna" gönderilmelerini ve ardından gelişen olayları komik bir dille anlatıyor.

Evlilik okulunun ilk bölümü 15 Mart Cuma günü Saat 19.50'de Samanyolu Televizyonu ekranlarında olacak.


   
<< Önceki Haber 'Evlilik Okulu' Samanyolu Televizyonu'nda başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER