Hidayet Karaca'dan dershane yayınlarıyla ilgili önemli açıklama

Hidayet Karaca, Samanyolu Yayın Grubu'nun dershane yayınlarıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

Hidayet Karaca'dan dershane yayınlarıyla ilgili önemli açıklama

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Samanyolu Haber'in yaptığı dershane haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Karaca milletimizin doğru bilgilendirilmesi adına yapılan haberlere "kara propaganda" denmesi bizi derinden yaraladı" dedi.

İşte Twitter aracılığıyla paylaşılan önemli açıklama:

Türkiye, günlerdir dershane olayını konuşuyor. Ortaya çıkan taslağa göre; Milli Eğitim Bakanlığı dershaneleri, etüt merkezlerini, okuma salonlarını kapatacaktı.

?Samanyolu Yayın Grubu, konuyu ortaya çıktığı ilk günden bu yana an be an takip ediyor. Olayı bütün yönleriyle, bütün taraflarıyla ekrana taşıyor...Nitekim o gün bugündür ülkenin birinci gündem maddesi de dershaneler konusu.
 
Türkiye'nin dört bir yanından dershanelerin kapatılma projesine tepkiler geldi, gelmeye devam ediyor. Öğrenciler, veliler, eğitimciler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, siyasi partiler, dernekler, iş adamları ve daha pek çok kesimin görüşlerini seyircimizle buluşturuyoruz. Bu bizim görevimiz, ülkemize karşı sorumluluğumuz.
 
Hiç bir tanesi yalanlanmayan, hiç bir cümlesi itiraz görmeyen üstelik adım adım yetkililerce de onaylanan yayınlarımıza "kara propaganda" denmesi bizi derinden yaraladı. 

Ülkemiz her geçen gün demokrasi yolculuğunda mesafe katediyor. Demokratik bir ülkede medya halkı bilgilendirir, özgürce yayınlarını yapar. Asli vazifemize bu yakıştırmaların yapılmasının hiç bir haklı tarafı olamaz.
 
Yayın grubumuz Türkiye'ye karşı sorumluluğun bilincindedir. İlk günden bu yana yaptığımız yayınlar bütün şeffaflığıyla kamuoyunun önündedir. Şimdiye kadar kara propaganda yapmadık, yalan yazmadık, iftira atmadık, abartmadık, kimseyi karalamadık. 

Her bir haberin içeriği, dayandığı olay veya kişi ortadadır. Hiçbir haberi, muhatabını yıpratmak için farklı mecralara çekme çabasında olmadık. Olanı objektif vermek haberciliğin doğasının gereğidir. Resim yapmıyor, fotoğraf çekiyoruz. Aksini yapmak ise ne bizim yayıncılık anlayışımızla ne de inancımızla bağdaşır. 

 Bu olayda da dershanelerin eğitim sistemindeki boşluğu doldurduğunu ve mevcut sınav sistemiyle öğrencileri sınavlara hazırladığını vurguluyoruz. Biz Samanyolu Yayın Grubu olarak eğitimi konuşuyoruz ve geleceğe kaliteli nesil yetiştirmenin öneminin altını çiziyoruz.

Üzülerek söyleyebiliriz ki; şu dakikaya kadar Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ne kamuoyunun ne de paydaşların yüreğini ferahlatacak bir açıklama yapamadı. İlk gün sorulan sorular, hala cevap bulamadı. Dinamik güç olan halk, sesine bir aksi seda alamadı.

Dün olduğu gibi bugün ve yarın da; ülkemizdeki olumlu gelişmeleri duyurmak, faydalı yayıncılığa devam etmek, milletimizin doğru bilgilendirilmesi konusunda gayret etmek; hedefimizdir.


<< Önceki Haber Hidayet Karaca'dan dershane yayınlarıyla ilgili önemli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER