Hizmet Hareketi'ne atılan iftiralara cevap verdiler

Mehtap Televizyonunda dün akşam yayınlanan Algılar ve Gerçekler programında talebelerinden Dr. Ergun Çapan ve İlahiyatçı Ö. Faruk Şentürk, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Teröre Karşı Duruşunu anlattılar.

Hizmet Hareketi'ne atılan iftiralara tek tek cevap verdiler

Cuma akşamı 22:35’te canlı olarak yayınlanan Algılar ve Gerçeklerde, Hizmet Hareketine önce örgüt, sonra çete, nihai olarak da terör örgütü yaftası vurulma çabalarına karşın, Hocaefendi’nin bu zamana kadar kitaplarında, sohbetlerinde, “biz muhabbet fedaisiyiz, husumete vaktimiz yok” dediği, düşünce dünyasının temelini insana saygı, sevgi ve hoşgörü, şefkat, merhamet, kendi konumunda kabul gibi değerlerin oluşturduğu vurgulandı. 

“SİGARA BİLE İÇMEYEN HİZMET ERLERİ, HAŞHAŞÎ OLAMAZ” 

İlahiyatçı Dr. Ergün Çapan ve Ömer Şentürk, Hocaefendinin pek çok kitabında ve makalesinde teröre karşı çıktığını, bir insanı öldürmeyi bütün insanlığı öldürmek gibi gördüğünü ifade ettiler. Pek çok alimin sigaraya ancak mekruh dediği halde, Hocaefendi’nin sigaranın kesinlikle haram ve tedricî intihar olduğunu söylediğini, bırakın uyuşturucuyu sevenlerinin sigara içmelerine bile karşı çıktığını ifade ettiler. 

HER TERÖR OLAYINDAN SONRA TAZİYE…

Dr. Ergün Çapan ve İlahiyatçı Ö. Faruk Şentürk, Hocaefendi’nin hemen hemen her terör olayından sonra taziye yayınladığını, taziyelerinde de terörün İslam’ın ruhuna zıt olduğunu beyan ettiğini belirttiler. Mavi Marmara olayından sonra orada ölenler için şehit demediği ve taziye yayınlamadığı iddialarının bir iftira olduğunu Zaman gazetesinde 4 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan taziyesini göstererek ispat etti. 
Teröre karşı Hocaefendi’nin böylesine bir karşı duruşu varken Hizmet Hareketinin adının Haşhaşilerle, Boka Haram gibi terör örgütleriyle yan yana anılmasının insafsızlık olduğu vurgulandı. 


<< Önceki Haber Hizmet Hareketi'ne atılan iftiralara cevap verdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER