Irmak TV için kim, ne söyledi?

Irmak Televizyonu yayın hayatına başladı. Ünlü isimler Irmak TV için görüşlerini dile getirdi.

Irmak TV için kim, ne söyledi?

Yayın hayatına 'merhaba' diyen Irmak TV'nin açılış kokteylinin yapıldığı Haliç Kongre Merkezi, sanat, spor, iş ve medya temsilcilerini ağırladı. 

Görüşlerini dile getiren medya temsilcileri, Irmak TV'nin önemli bir boşluğu dolduracağını ve manevi anlamda insanların ruh dünyalarına katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydetti. 


HİDAYET KARACA: KÜLTÜRÜMÜZE BAĞLI, İNSANA VE İNSANLIĞA HİZMET EDECEK

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, yeni kanalın hizmet vermeye başlamasını "Yapılanlar yapılacak olanların teminatıdır" diyerek yorumladı. Karaca, Bir kaç yıl önce 'bu sesi herkes duymalı' diyerek radyo yayıncılığına başladıklarını belirterek, "Farklı ses ve soluk getiren arkadaşlarımız bugün Irmak TV olarak da görsel olarak karşımıza çıkıyorlar. Gönüllere hitap edecekler, milli manevi değerlere bağlı, kültürümüze bağlı, aynı zamanda insana ve insanlığa hayırlara vesile olacağını ümit ettiğimiz bir şekilde 'merhaba' denilecek." ifadesini kullandı.

METİN YIKAR: BİR MÜMİN, IRMAK TV'DE HAYATINDAKİ İHTİYAÇLARIN KARŞILIĞINI BULABİLECEK

Türkiye'de televizyonculuğun her geçen gün farklı boyutlara ulaştığını belirten Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, "Irmak TV, Türkiye'deki pek çok insanın beklentilerini karşılayacak yayın yapacak. Yayıncılık biraz daha tematik yayınlara doğru kayıyor. Irmak TV, bir müminin 24 saatini geçirirken, televizyon ekranına baktığı zaman kendi beklentilerini karşılayabilecek, önemli bir yayın akışına sahip. Bundan sonra Irmak TV, televizyon izleyicisinin beklentilerine karşılık verecektir." diye konuştu.  Türkiye'nin dünya standartlarında yayın yapmaya başlayan ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Yıkar, "Türkiye'de çok çeşitli tematik, belgesel ve haber kanalları var. Türkiye'de televizyon seyretme oranı çok yüksek." ifadelerini kullandı. 

KEMAL GÜLEN: FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'NİN BÜYÜK KATKISI VAR

Samanyolu  TV Ana Haber sunucusu Kemal Gülen, dünyada hemen hemen her kıtada manaya dönük semavi olana doğru bir eğilim olduğunu ve Türkiye'nin bu eğilimi yönlendirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Son 20 yıldır Türkiye'nin bunu ispat ettiğini de kaydeden Gülen, "Dünyada barış, kardeşlik ve dostluğun oluşmasında büyük katkıları oldu. Bunun ardında kıymetli Fethullah Gülen Hocamızın büyük katkısı var. Onun yol göstermesi var. Zannederim Irmak, onun yol göstermesi ile bu kaynaktan beslenecek. Öncelikle Türkiye'de, sonraki zamanlarda da muhtemelen yabancı dillerde de yayın yapacak. Hocaefendi'nin bu ölçüleriyle yapılacak yayınlar manevi olarak bir boşluğu dolduracak." şeklinde konuştu. 

Zaman Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış ise kanalın, bir Müslüman'a yakışır şekilde nasıl yaşanacağını anlatmayı amaç edindiğini dile getirdi. Konuyla ilgili ciddi bir talep olduğunu kaydeden Kamış, "İhtiyacı karşılayacak bir kanal olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

BEKİR BOZDAĞ: IRMAK TV, OKULLAR GİBİ SINIRLARIN ÖTESİNE ULAŞMALI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yayın hayatına başlayan Irmak Televizyonu'nun Türk okulları gibi dünyaya yayın yapması gerektiğini söyledi. Bozdağ, "Okullar nasıl yararlı insanlar yetiştirmede hizmet ediyorsa, Irmak TV'de sınırların ötesine akmalı, hakikati oradaki insanların gönüllerine akıtmalı. Mutlaka Arapça, İngilizce ve başka dillerde yayın yaparak dünya televizyonuna dönüşmeli." dedi.

ABDÜLHAMİT BİLİCİ: GÖNÜLLERE RENK KATACAK

Irmak TV'nin açılış gecesine katılanlar arasında yer alan Cihan Haber Ajansı (CİHAN) Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Irmak TV'nin sesini Türkiye'nin Cihan Radyo aracılığıyla tanıdığını ve beğendiğini kaydetti. Irmak TV'nin radyonun ekrana dönüşmüş hali olacağını belirten Bilici, "Gönüllere güzel renkler katacak. Evlerimize bereket getirecek. Bizim açımızdan ekstra bir anlamı var. Irmak TV ailenin yeni doğmuş çocuğu gibi olduğu için heyecanlıyız. İnşallah başarı ile bu işi yıllarca devam ettirecektir. Her yeniliğin bir tadı oluyor. Burada da bu akşam nasıl farklılık oluşturacak, gönülleri nasıl zenginleştirecek onu göreceğiz" dedi. 

Cihan Radyo aracılığı ile bu konuda tecrübe kazandıklarının altını çizen Bilici, "Irmak TV bir müminin 24 saatini anlatıyor. Çocukların eğitim, manevi eğitim bütün bunları da içine alacak şekilde bizim medeniyetimizle alakalı, kültür büyüklerimizin tanıtımı, dünyaya mal olmuş hizmet hareketinin öncülerini, muhacirleri, anneleri, kendilerini vakfeden babaları ve çocuklarını izleyeceğiz. Bunların en ötesinde de Hocaefendi'yi sık sık gün içinde dinleme imkanı olacak." değerlendirmesinde bulundu. 

BÜLENT KORUCU: ÇOK GÜÇLÜ BİR TALEP IRMAK TV PROJESİNİ ZORUNLU HALE GETİRDİ

Irmak Televizyonu'nun büyük bir heyecanla ortaya çıktığını dile getiren Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, "Medyada yeni bir yayın organı ortaya çıkarken, heyecan aynı zamanda riski beraberinde getirir. Türkiye'de gazete ve dergi kurmak kolay değil. Türkiye'de radyo ve televizyon projesi uzun soluklu olmuyor. Birçok kanal ve radyo kendisine yelpazede yer bulamadığı için çekilmek zorunda kalıyor. Irmak TV tam tersi bir süreçten doğdu. Bir arz oluşturulup, sonra bu arzın talebi ortaya çıkarılmaya çalışılmadı. Tam tersi çok güçlü bir talep, Irmak TV'yi aslında mecbur bıraktı. Irmak TV projesini zorunlu hale getirdi. Bu aslında bir avantaj. Irmak TV kendisine yer edinmek zorunda kalmayacak. Öyle bir mücadelenin içerisinde olmayacak. Ama bu güçlü beklentiyi karşılayabilmek büyük bir risk. Bu görevi üstlenen arkadaşları yürekten kutluyorum."  şeklinde konuştu.

AHMET TURAN ALKAN: DİNİ YAYINLARDA TÜRKİYE'NİN ORTA YOLA İHTİYACI VAR

Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan ise şöyle konuştu: "Yayının, tabiatın uyanmaya başladığı bahar ayında olması ayrı bir bereket nişanesi. Dini yayınlarda Türkiye'nin bir orta yola ihtiyacı var. Çünkü yayın bolluğu bazı noktalarda kötüye yorumlanan uygulamalara sahne oldu. Orta yolu temsil eden, peygamber ahlakını temsil eden yol göstericilere ihtiyaç var. İnşallah Irmak Televizyonu bu açığı kapatacaktır."



<< Önceki Haber Irmak TV için kim, ne söyledi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER