SELAM filmi çekilirken neler yaşanmış neler!

SELAM Filmi'nin izleyiciyle buluşmasına sayılı günler kaldı. Filmin yönetmeni ve oyuncuları zorlu çekim sürecinde yaşadıklarını anlattı.

SELAM filmi çekilirken neler yaşanmış neler!

2013 yılının merakla beklenen filmlerinden "Selam" 3 ayrı kıtada, 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi.

Filmin yönetmeni Levent Demirkale"TEK ÜLKEDE DE YAPILABİLİRDİ AMA ÖĞRETMENLER ORALARA GİTMİŞ "

Çekimler hiç de kolay olmamış.

Yönetmen Levent Demirkale: "DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNDEN 10 TANE SİNEMA EKİBİ GİTSİN 8 TANESİ DÖNERDİ. ÇOK SEBEPTEN DOLAYI DÖNERDİ YANİ...NEFESLERİ KESİLİRDİ"

Filmin çekim süreci kendi başına bir film konusu... Farklı iklimler, hastalıklar, haşerat...


Levent Demirkale: "BÖCEKLER, HAŞERAT BİRAZ BÜYÜK O BİRAZ ÜRKÜTTÜ. KÂBİL'DE BİR KUM FIRTINASI BAŞLIYOR, BİR SAAT SÜRÜYOR KESİLMİYOR. O ÇOK İNSANLARIN SOLUNUM YOLLARINI TIKADI. SERUMLAR, İĞNELER, BAYAĞI BİR DÜŞEN DURDUĞU YERDE DÜŞEN ARKADAŞLARIMIZ OLDU DİZANTERİ OLMUŞLARDI BEN DE OLDUM."

Film ekibi fedakar öğretmenlerle tanışmış. Öğretmenler çekimler için film ekibine ellerinden gelen yardımı yapmış. Ekip onların karakterlerine hayran kalmış. 


Oyuncu Yunus Emre Yıldırımer: "ORADAKİ ÖĞRETMENLERİMİZ DE MAŞALLAH ÇOK İYİ İNSANLAR. GERÇEKTEN ÇOK."

Demirkale: "DURMADAN BİR ŞEY İSTEDİK ONLARDAN VE GÜLÜMSEMELERİ BİLE DÜŞMEDİ, YÜZLERİ DÜŞMEDİ. ONLARI TANIYINCA BİZ EKİPÇE KENDİ ARAMIZDA KONUŞMAYA BAŞLADIK. BU İŞ BÖYLE OLUYOR DEMEK Kİ DEDİK. SADECE GÜLÜYORLAR. PIRIL PIRIL GÜLEN İNSANLAR."

Oyuncu Hasan Nihat Sütçü"DÜNYA HARİTASINI ÇEVİRİP PARMAĞINI KOYDUĞU YERE BURAYA GİTMELİYİZ DİYEN ÖĞRETMENLERİ TANIDIM ORADA. KENDİ AİLELERİNİ SEVDİKLERİNİ BIRAKIP SADECE RIZA KAZANMAK İÇİN GİDEN ÖĞRETMENLERİ TANIDIM ORADA."

Çağımızın en büyük sivil toplum hareketinin ve fedakar öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı "SELAM" filmi 29 mart'ta sinemalarda gösterime girecek...
<< Önceki Haber SELAM filmi çekilirken neler yaşanmış neler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER