Ünlüler, hapis talebiyle şok oldu!

Ünlülere uyuşturucudan 15 yıla kadar hapis talebi..

Ünlüler, hapis talebiyle şok oldu!

Narkotik operasyonunda gözaltına alınan ünlülerle ilgili soruşturma tamamlandı. TMK savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve şarkıcı Mehmet Erdem'in de bulunduğu 53 şüpheli hakkında açılan davada, ünlüler için 'uyuşturucu temin etmek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz Ağustos ayında sokak satıcılarına ilişkin gerçekleştirdiği operasyonda birçok ismi gözaltına almıştı. Narkotik polisinin gerçekleştirdiği operasyonda sokaklarda uyuşturucu satan bir şebekeyi takibe almış teknik ve fiziki takip sırasında şebeke üyelerinde birinin bazı ünlü isimlerle görüştüğünü belirlemişti. 

Savcı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan 203 sayfalık iddianamede, Fırat Dağtaş ve Ahmet Çardaş liderliğindeki uyuşturucu şebekesinin birçok ünlü ile irtibatlı olduğu ve şebekenin uyuşturucu ticareti gerçekleştirdiği ifade edildi

Abdulrezzak Şin’in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Ersin Korkut ve şarkıcı Mehmet Erdem için uyuşturucu temin etme suçundan 15’er yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca oyuncular Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Gökçe Özyol ve rock grubu Kargo’nun solisti Koray Candemir de sanıklar arasında yer aldı.

İddianamede ünlülerin uyuşturucu ticareti yaptıklarına ilişkin delil elde edilemediği sadece birbirlerine bedelsiz uyuşturucu temin ettikleri kaydedildi. İddianamede ünlülerin örgüt suçundan cezalandırılmaları istenmedi. Örgütle bağlantıları olmadığı belirtilen ünlü isimlerin örgüt üyeleri ile uyuşturucu almak için yaptıkları telefon konuşmaları da iddianamede yer aldı. Bazı ünlü isimlerin de birbirinden uyuşturucu aldıklarını kabul ettiği de belirtilen iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 

Engin Altan Düzyatan, Berrak Tüzünataç ve Özge Özpiriçci’nin de aralarında bulunduğu bazı isimlere ise takipsizlik kararı verildi. 

CİHAN

<< Önceki Haber Ünlüler, hapis talebiyle şok oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER