Medyanın Hizmet Hareketi paranoyası!

15 Temmuz sonrası tam bir cinnet hali yaşanıyor. AKP tarafından kontrol edilen medya bir aydır Hizmet Hareketi aleyhine konuşacak meczup tipli kişileri ekranlara çıkarıyor. Ancak iş artık iyice çığırından çıktı. Bu defa kızını öldüren, eşine işkence yapan ve eve Rus kadın getiren bir katilin iftiralarıyla Hizmet Hareketi hedef alındı. İşte Havuz'un kendi kendini yalanladığı olayın aslı!

Medyanın Hizmet Hareketi paranoyası!

Vatan Gazetesi haberleştirdi diğerleri yaydı

Vatan gazetesi Mehmet Ali Demir imzasıyla "FETÖ beni ben kızımı öldürdüm" başlıklı bir haber yayınladı.

Haber 5 çocuk babası Ali Rıza Çağlar'ın iddialarından oluşuyordu.

Çağlar 2003 yılında Cevahir Çağlar isimli kızını öldürmüş ve 13 yıldır cezaevinde yatan bir katildi.

15 Temmuz sonrası herkes gibi o da Hizmet Hareketi'ni suçladı. 

5 çocuğunun Hizmet Hareketi'yle tanışması sonrası kendisini terk ettiğini iddia etti.

Haberde Çağlar'ın "Evlatlarımın hepsi çok zekiydi. Cemaat onlara kancayı taktı. Beyinlerine girip zehirledi. Küçük kızımla başladılar, ailemi ele geçirdiler. Kızım üniversiteyi kazandı. Ankara Tıp Fakültesi'ni tercih etti. " ifadelerine yer verildi. Seküler ve sol kesimin desteğini almak için habere kızının ağzından "Bana 'Ankara Üniversitesi'ndeki Atatürkçü oluşumu dağıtmak ve üniversiteyi ele geçirmek için Gülen'in talimatı var. Benim orada okunmam isteniyor" dedi." ifadeleri eklendi. Nasılsa Çağlar'ın kızı 13 yıl önce babası tarafından öldürüldüğü için yalanlaması imkansızdı.

Babası tarafından hunharca katledilen doktor kızının başörtüsü takması bile suç gibi gösterildi.



Haberi yazanlar bir yandan da Cemaat düşmanlığı üzerinden bilinçaltına irtica paranoyası pompalıyordu.

Vatan GAzetesi Ali Rıza Çağlar'ın "Beni öldüreceklerdi" hezeyanını da haberin sonuna ekleyerek cani bir babadan mağdur bir adam yaratmaya çalıştı.

Haberde ne Ali Rıza Çağlar'ın eşine ne de diğer çocuklarına olayın aslını sormaya ihtiyacı hissetmedi.

Ancak bizzat Vatan Gazetesi'nin de bağlı olduğu Demirören Grubu'na ait Milliyet ve diğer gazetelerin o günkü haberleri arşivde duruyor.

Bakın Milliyet o günkü haberinde hangi detaylara yer vermiş.



Milliyet Gazetesi'nin 2003 yılındaki haberine göre katil baba Çağlar sırf kızı başörtüsü takmaya başladığı için Başbakanlığa şikayet edip bursunu kestirmiş. Oğlu Resul Çağlar ise o günkü ifadesinde annesinin babasından ayrılmasının sebebinin Hizmet Hareketi olmadığını söylemiş. "Annemin ayrılmasının sebebi babamın işkenceleriydi. Babam eve Rus bir kadın bile getirdi." ifadeleri var. 

Bugün Hizmet Hareketi'ni şeytanlaştırma adına katil, işkenceci ve eve Rus kuma getiren bir babayı bile hiç sorgusuz savunan Sabah ve Doğan Medya ise o gün Milliyet'le benzer bir habere imza atmış.






Bu ise 15 Temmuz sonrası CNN'in ibretlik haber başlığı!



<< Önceki Haber Medyanın Hizmet Hareketi paranoyası! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER