Medyanın kanser karnesi


Her yıl 4 Şubat tarihi "Dünya Kanser Günü" olarak kabul edilirken, kanser ile ilgili farkındalık oluşturmak ve bilinç düzeyini arttırmak için dünya genelinde çeşitli toplantı, konferans ve seminerlerle kansere dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Medya Takip Ajansı Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre son bir yılda kanser hakkında yazılı basına 36 bin 143 haber yansıdığı belirlendi. Yayınlanan haberlerde kanser türleri, korunma yolları ve tedavi safhaları ile ilgili haberlerin öne çıkarken, Dünya Kanser Günü ile ilgili yazılı basında 653 haber yapıldığı tespit edildi.

Interpress'in 3 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanseri hakkında yazılı basında 10 bin 105 haber çıkarken, rahim ağzı kanseri ile alakalı ise basında 3 bin 248 haber yer aldığı belirlendi.

Erkeklerde ise daha çok prostat kanseri görülürken prostat kanseri ile ilgili son bir yılda yazılı basında 3 bin 331 haberin çıktığı görüldü. Erkeklerde sıkça görülen bir diğer kanser türü olan mide kanseri ile alakalı ise yazılı basına 1.841 haberin yansıdığı saptandı. Hem kadınlarda hem de erkeklerde sıkça görülen akciğer kanseri hakkında ise yazılı basına 6 bin 537 haberin yayınlandığı tespit edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Medyanın kanser karnesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER