Memur-Sen İl Temsilcisi : İş güvencesini sonuna kadar koruyacağız


Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişikliğe ilişkin "Sessiz kalmayacağız, iş güvencesini dokundurtmayız. Bu hassasiyetlerimizi ve iş güvencemizi sonuna kadar koruyacağız" dedi.

Ali Deniz, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişikliği değerlendirdi. Tarih tecrübesinin güçlü memur güçlü devlet anlamı taşıdığını ifade eden Deniz, "İş güvencesi, Memur-Sen'in ve bütün kamu görevlilerinin kırmızı çizgisidir. Kamu görevlilerinin bu kırmızı çizgisinin erozyona uğratılmasına, aşılmasına, etrafından dolanılmasına asla müsaade etmeyiz, izin vermeyiz. Bu kapsamda, henüz hükümet dahi kurulmamışken, iktidar partisinin bazı milletvekillerince yapılan iş güvencesinin kaldırılacağına yönelik sorumsuz açıklamaları esefle karşılıyoruz. Kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavramlarının kullanılması, açıklamaların yapılması çalışma hayatının ve toplumsal barışın dinamitlenmesidir. Oysa milletimiz ve biz, 26. dönem TBMM'den ve 64. hükümetten toplumsal uzlaşmayı sağlamasını ve Yeni Türkiye yolculuğunu hızlandırmasını bekliyoruz. Kamu görevlilerinin ve toplumun huzurunu bozacak benzeri açıklamalardan bu çerçevede vazgeçilmelidir." dedi.

"İktidarın hedefi, iş güvencesini kaldırmak olmamalı, güçlendirmek olmalıdır" diyen Deniz, sözlerini şöyle tamamladı: "Kamu personel sistemi, iş güvencesi temelinde kadrolu istihdam odaklı, kamu görevlilerine güveni esas alan anlayışla kariyer ve liyakat odaklı olarak güçlendirilmelidir. Kamu hizmetleri alanında asli ve süreklilik niteliğinin asıl, geçici faaliyet kurgusunun istisna olduğu anlayışıyla geçici personel ve sözleşmeli personel istihdamına kısmen yer verilmeli, kamu hizmetleri alanında taşeron çalıştırma uygulamalarına bütünüyle son verilmelidir."
CİHAN
<< Önceki Haber Memur-Sen İl Temsilcisi : İş güvencesini sonuna kadar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER