3.600 ek gösterge oyunu!

AKP hükümeti 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahallî İdareler Seçimi'nin akabinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda kapsamlı değişikliğe gidecek. Memurların hakları "reform" ismi altında gasp edilecek.

SHABER3.COM

Hükümet uzun zamandır beklettiği memurlara 3600 ek göstergeyi seçim sonrasında gerçekleştirilecek “personel reformu” içerisinde ele alacağını açıklarken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda kapsamlı değişikliğe hazırlanıyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Değişiklik içerisinde kamu çalışanlarının iş güvencesinden, performansa dayalı ücretlendirmeye kadar birçok düzenlemenin gündeme gelmesi bekleniyor.

"REFORM DİYEREK HAKLAR GASP EDİLECEK"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, yasa değişikliği ile iş güvencesinin ortadan kaldırılacağına, tüm personelin sözleşmeli yapılacağına dikkati çekti.

Balık, “Hükümet kamu reformuyla devlet memurluğunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Güvence ortadan kalktığı zaman zaten 3600 diye bir sorun kalmayacak ki. Memur kendi derdine düşecek.” dedi. 

AKP ÇÖZÜMÜ BULDU!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkan Vekili Naci Bostancı önceki günlerde, “Türkiye’de personel reformu olması gerekiyor. İnsanların 3.600 ek göstergeyi bu kadar söylemelerinin sebebi bir çıta atlama olarak görülmesinden bu kadar gündeme geliyor. Bunlar personel sistemi içerisinde değerlendirilecek konulardır. Nisan-mayıs civarında bu gelişmeler yaşanır.” demişti. 

Buna göre AKP, 3.600 ek gösterge almaya bekleyen memurların önüne "reform" ismi altında çok ağır şartlar ihtiva eden sözleşmeler koymaya hazırlanıyor.
 
MEMURLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİ KALDI MI?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, 657 sayılı Kanun ile ilgili zaman zaman gündeme gelen tartışmalar olduğuna işaret etti.

Eksert, “Bu noktada elbette bizim kırmızı çizgimiz bellidir, o da iş güvencesidir.” dedi.

KESK de, AKP’nin Devlet Memurları Kanunu’nda yaptığı değişikliklerle iş güvencesini alabildiğine sınırlandıracağını vurguladı.
<< Önceki Haber 3.600 ek gösterge oyunu! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER