Mercedes AMG Petronas sezonu dubleyle açtı


Formula 1'de 2016 sezonunun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'inde Mercedes AMG Petronas pilotları üst üste üçüncü kez duble yaptı. Yarışa ikinci sırada başlayan Nico Rosberg birinci olurken, ilk sırada start alan Lewis Hamilton ise ikinciliği elde etmeyi başardı.

Formula 1 takviminde sezonun ilk yarışı olan Avustralya'da Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg yarışı ilk sırada bitirirken, Lewis Hamilton da ikinciliği elde etti. Yarışa ikinci sırada başlayan Rosberg, ilk metreler sonrası dördüncü sıraya geriledi. Kendisi gibi iki sıra kaybeden takım arkadaşı Hamilton'ı geçerek üçüncü sıraya yükselen Alman pilot, erken pit stop avantajıyla ikinci sıraya kadar yükseldi. İlerleyen turlarda Rosberg lastik avantajını iyi kullanarak yarışta liderliğe yükseldi ve yarış sonuna kadar pozisyonunu korumayı başardı. Mercedes AMG Petronas'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton takım arkadaşının hemen arkasında ikinci sırayı aldı.

Sezonun birinci yarışında damalı bayrağı ilk sırada gören Nico Rosberg, aldığı 25 puanla pilotlar sıralamasında zirveye yerleşti. İngiliz Lewis Hamilton da 18 puan ile sıralamada ikinci sıranın sahibi oldu. Takımlar sıralamasında da 43 puanla yarışı tamamlayan Mercedes AMG Petronas, ilk yarış sonunda rakiplerine 28 puan fark attı.

Formula 1'de 2016'nın ikinci yarışı 3 Nisan 2016 tarihinde Bahreyn'de gerçekleşecek. Geçtiğimiz sene Lewis Hamilton Bahreyn'de ilk sırayı alırken, Nico Rosberg de üçüncü olmuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Mercedes AMG Petronas sezonu dubleyle açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER