Merkez'in 2018 enflasyon hedefi yüzde 5


Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "2016 yılı başlarında düşüş sürecine girmesi beklenen enflasyonun yıl sonunda yüzde 6,5 seviyesinde gerçekleşeceği öngörülmektedir. " dedi. Başçı, 2018 yılı için enflasyon hedefinin yüzde 5 seviyesinde belirlendiğini belirterek, "Belirsizlik aralığı her iki yönde 2 yüzdelik puan olarak korunmuştur." ifadesini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2016 yılında uygulayacakları Para ve Kur Politikası'nı düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Konuşmasında kararlı para politikası duruşunun enflasyonu düşürmekte temel belirleyici olduğuna vurgu yapan Başçı, "Cari işlemler dengesindeki iyileşme devam edecektir. Rezervlerin kısa vadeli dış borçları karşılama oranı dış borç vadelerinin uzaması ile iyileşebilecektir. Bankacılık sektörünün yurtdışı borçlarının ağırlıklı ortalama vadesi uzamaktadır." dedi. Ayrıca alınmakta olan tedbirlerin ekonominin dış şoklara karşı dayanıklılığını artırdığını kaydetti.

Para Politikası konusunda TCMB mevcut politika duruşunun; enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici, finansal istikrarı destekleyici niteliğini koruduğunu söyleyen Başkan Başçı, "Faiz koridoru bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı etrafında daha simetrik bir hale getirilecek ve daraltılacaktır. Önümüzdeki dönemde Merkez Bankası fonlamasının temel yöntemi bir haftalık repo ihaleleri olacaktır." açıklamasında bulundu.

Başçı sunumunda, normalleşme süreci yol haritasına ilişkin de Türk Lirası likidite yönetimi çerçevesi ve sadeleşme adımlarını dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Merkez'in 2018 enflasyon hedefi yüzde 5 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER