Mersin'de yolsuzluk operasyonu: 25 gözaltı


Mersin'in merkez Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 25 kişi, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince sabah erken saatlerde yapılan operasyonda, Fazıl Türk ile birlikte gözaltına alınanlar arasında belediye çalışanları ile müteahhitlerin bulunduğu öğrenildi. İhaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü ifade edildi.

"SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Operasyon sonrası Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu yaptığı açıklamada, belediyelerini itibarsızlaştırmak, halkın iradesini temsil eden seçilmişleri küçük düşürmek için bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin çağrısıyla yapılan 'siyasi soykırım operasyonlarının' devam ettiğini belirtti.
Akdeniz Belediyesi'ne, Eş Başkanları M. Fazıl Türk ve belediye çalışanlarına yönelik siyasi operasyonların, 17-25 Aralık 2013 yılında gerçekleşen, AK Partili bakanların ve bürokratların karıştığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ikinci yıldönümünde gerçekleşmesinin manidar olduğunu kaydeden Mutlu, "Son olarak bugün sabah erken saatlerde, Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube polisleri tarafından evlerine yapılan baskınlarda, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk'ün yanı sıra aralarında eş başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanlarının aralarında bulunduğu yaklaşık 20 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Gözaltıların artabileceği ifade edilmektedir." dedi.

Belediyelerinde yılın 300 günü Sayıştay, Danıştay ve Maliye müfettişlerinin denetimde bulunduğunu vurgulayan Mutlu, "Belediyemizin bütün ihale dosyalarını, iş ve işlem raporlarını tek tek teftiş etmektedirler. Ve müfettişler, bugüne dek belediyemizin ihale dosyalarında tek bir yanlış, hata, eksik veya kusur bulamamışlar, bizlere teşekkür ederek ayrılmışlardır. Çünkü Akdeniz Belediyesi'nin tüm ihaleleri, Devletin ve Kamu İhale Kurumu'nun gözetiminde olmakla birlikte, basına ve kamuoyuna açık, şeffaf bir şekilde gerçekleşmektedir." şeklinde konuştu. Mutlu, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Mersin'de yolsuzluk operasyonu: 25 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER