Mersin İdmanyurdu: 0 - Gençlerbirliği: 2 (İlk yarı)


Stat: Mersin
Hakemler: Özgür Yankaya, Esat Sancaktar, Murat Ergin Gözütok
Mersin İdmanyurdu: Muammer Zülfikar Yıldırım, Milan Mitrovic, Gökçek Vederson, Serol Demirhan, Güven Varol, Serkan Balcı, Murat Ceylan, Mehmet Taş, Prejuce Nakoulma, Melih Gökçek (Tita), Welliton Soares Morais
Gençlerbirliği: Per Johannes Hopf, Hakan Aslantaş, Ante Kulusic, Uğur Çiftçi, Ahmet Yılmaz Çalık (Dk. 36 Sergei Politevich), İrfan Can Kahveci, Guy Landel, Djalma Campos, Selçuk Şahin, Bogdan Stancu, Mostapha El Kabir
Goller: Dk. 17 Bogdan Stancu, Dk. 45+2 Djalma Campos (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 7 Serkan Balcı (Mersin İdmanyurdu), Dk. 43 Selçuk Şahin (Gençlerbirliği)

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 28. hafta maçında Mersin İdmanyurdu ile Gençlerbirliği karşı karşıya geliyor. Mücadelede ilk yarıyı konuk Gençlerbirliği, Bogdan Stancu ve Djalma Campos'un golleriyle 2 - 0 önde kapattı.

Zorlu 90 dakika öncesinde ev sahibi Mersin İdmanyurdu'nda eksik oyuncu bulunmazken, konuk Gençlerbirliği'nde ise sakatlıkları bulunan Aleksandr Hleb ve Olafur Skulason'un yanı sıra sarı kart cezalısı olan Ahmet Oğuz bugün forma giyemiyor.

Ev sahibi mavi kırmızılılar evlerinde oynadıkları son 3 lig maçında 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Konuk kırmızı siyahlılar ise deplasmanda oynadıkları son 3 lig maçında sahadan 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile ayrıldı.

Geride bıraktığımız 27 hafta sonunda Mersin İdmanyurdu topladığı 21 puan ile son sırada bulunurken, Gençlerbirliği ise topladığı 32 puan ile 12. sırada yer alıyor.

16. dakikada Gençlerbirliği'nden Hakan Aslantaş'ın savunmadan gönderdiği uzun topa hareketlenen Mostapha El Kabir savunmadan seken topu kontrol etti ve sağ çaprazdan ceza sahasına girerek yerden vuruşunu yaptı, ancak top kalenin sol tarafından az farkla dışarı çıktı.

17. dakikada Gençlerbirliği, Bogdan Stancu ile öne geçti. Bu dakikada Ahmet Çalık'ın pası ile rakibi Serol'dan sıyrılarak sağ çaprazdan ceza sahasına giren Djalma Campos son çizgiye inmeden pasında topu penaltı noktasına hareketlenen Bogdan Stancu'ya gönderdi. Stancu da sağ ayağı ile yerden plase bir vuruşla meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu: 0 - 1.

45+2. dakikada Gençlerbirliği, Djalma Campos ile farkı ikiye çıkarttı. Bu dakikada orta sahada yapılan pas hatası sonucu araya giren Guy Landel uzun pasında topu savunma arkasına hareketlenen Djalma Campos'a gönderdi. Topu kontrol eden Djalma Campos, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda ceza sahasına girer girmez sağ ayağı ile plase bir vuruş yaparak sağ köşeden filelerle buluşturdu: 0 - 2.

Karşılaşmanın ilk yarısı da konuk Gençlerbirliği'nin 2 - 0 üstünlüğünde sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mersin İdmanyurdu: 0 - Gençlerbirliği: 2 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER