Mersinli işadamlarından Irak'a vize eleştirisi


Irak'a havayolu ile seyahat edecek Türk vatandaşları, bugünden itibaren Türkiye'den çıkış yapmadan Irak dış temsilciliklerinden vize almaları gerektiği konusunda uyarıldı. Uygulamayı eleştiren Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, "Biz bürokratik engellerin en aza indirilmesini beklerken, vize zorunluluğu getirildi." dedi.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, daha önce Irak'a giden Türk vatandaşlarının, Türkiye'den vize almadan çıkış yapabildiğini ve Irak'ta havalimanlarına varışlarında 10 gün kalış süreli vize uygulamasından faydalanabildiklerini aktardı. Ancak bugünden itibaren Irak'a havayolu ile seyahat edecek Türk vatandaşlarının, Türkiye'den çıkış yapmadan Irak dış temsilciliklerinden vize almaları gerektiği uyarısı yapıldığını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Irak, şu an için elimizdeki en önemli pazar. Avrupa ülkeleri ile vize muafiyetinin konuşulduğu şu günlerde Irak'a vize uygulamasını anlamak mümkün değil. Vize için başvurduğunuzda size ancak en erken 1 ay sonraya vize verilebiliyor. Oysa her gün ticaret yaptığımız Irak ile ticari hareketliliğin artırılması için bürokrasi engelinin olmaması gerekiyor. Vize uygulamasının kalkması gerekiyor. Bunun için yetkililerin gerekli adımların atılması için girişimde bulunmasını istiyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Mersinli işadamlarından Irak'a vize eleştirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER