Mesaj atarak insanları dolandıranlara dikkat


Telefonda polis kılığına girerek insanları dolandıranlara işlem yapan polisin kısa mesaj yoluyla 'hediye kazandınız' diyerek vatandaşları kandırmaya çalışanlara ise işlem yapmadığı iddia edildi. Dolandırıcılardan şikayetçi olmak isteyen Mustafa Altın, karakoldan "Uyanık olun, burada suç unsuru yok, işlem yapamayız." diyerek gönderildiğini savundu.

Telefon dolandırıcılığı olaylarında son zamanlarda neredeyse patlama yaşanırken geçen hafta Samsun'da profesör karı-kocanın 100 bin liralık ziynet eşyaları ile 3 bin Euro ve 900 dolar paralarını alan 2 telefon dolandırıcısı, Samsun polisinin takibi sonucu yakalanmıştı. Söz konusu dolandırıcılık olayına özel bir önem veren Samsun Valiliği, vatandaşların dikkatlerini çekmek ve farkındalık oluşturmak için özel bir çaba harcıyor. Elektrik, su ve doğal faturalarının alt kısmını konuyla ilgili uyarıcı ilanlar verilirken cuma namazlarında da cemaate dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapılıyor. Ancak tüm bu yapılanların yanında mesaj yoluyla hergün taciz edildiğini söyleyen Mustafa Altın, "Hemen hemen hergün bir iki mesaj geliyor. Sözde istenmeden gönderilen mesajlar yılbaşından sonra son bulacaktı. Mesajı gönderen numarayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki gerekli yerlere şikâyet ettim. Ama yine gelmeye devam etti. Karakola gidip şikâyette bulunmak istedim polis memuru, 'bunlara inanmayın' deyip sanki 'önce paranız gitsin mağdur olun, ondan sonra gelin' der gibi beni gönderdi." dedi. İnsanların adeta dolandırıcıların kucağına itildiğini anlatan Altın, çevresinden edindiği kadarıyla çok kişinin bu şekilde parasının alındığını polisin ise söz konusu duruma seyirci kaldığını öne sürdü.

'BİZ DEVLETE BAĞLI ÇALIŞIYORUZ'

Hemen hemen her gün telefonlara dolandırıcılar tarafından gönderilen '2500 lira değerindeki hediyeleriniz PTT şubesine yönlendirilmiştir. Almadığınız takdirde 5 gün içinde iade olacaktır' kısa mesaj ile özellikle yaşlı ve saf insanların dolandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Altın, mesajda verilen numarayı bilerek aradığını belirtti. Dolandırıcıların karşısındakini ikna etmek için söylediği yalanların 'bu kadar da olmaz' dedirtecek türden olduğunu sözlerine ekleyen Mustafa Altın, dolandırıcının kendisini şu sözlerle ikna etmeye çalıştığını anlattı: "Teyit amaçlı isim ve soyadınızı alabilir miyim kontrol edeceğim. Beyefendi size şöyle anlatayım; marketlerden yapmış olduğunuz alışverişlerden dolayı teşekkür amaçlı bir hediye paketi gönderiliyor size hediye paketinin içerisinde Samsung Galaxy S5 cep telefonu, 1000 TL değerinde hediye çeki ve 500 dakikalı bir konuşma paketi bulunuyor. Bunları almak için siz sadece bir defalığına 99 lira ödüyorsunuz. Bu parada telefonunuzun KVK ücreti onaylıyorsanız size en yakın postaneye göndereceğim. Bizim telefon dolandırıcılarıyla bir alakamız yok burası 'Kargo Takip Merkezi' Bim, A101, Şok, Migros, CarrefourSA gibi alış veriş merkezlerinin takip edildiği yer burası. Yani biz yapılan alışverişleri sistemden takip ediyoruz. Bizim telefon dolandırıcılarıyla ne işimiz olabilir biz burada devlete bağlı kurumuz." CİHAN
<< Önceki Haber Mesaj atarak insanları dolandıranlara dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER