Meteoroloji, şiddetli lodosa karşı uyardı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çarşamba sabah saatlerinden ve Perşembe sabah saatlerine kadar Marmara ve Ege Bölgesinde lodosun etkili olacağı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, lodosun Çarşamba günü sabah saatlerinden Perşembe günü sabah saatlerine kadar Marmara ve Kıyı Ege'de fırtına şeklinde olacağı belirtilerek, hava, kara ve deniz ulaşımında aksama yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, lodosun denizlerde de etkili olacağı uyarısında bulunuldu. Açıklamada, "Çarşamba günü sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in Batısı, Marmara ve Ege'de güney ve güneybatı (kıble ve lodos) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer Marmara'da 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına, Kuzey Ege'de zaman zaman 8 ila 10 (75-105 km/s) kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Perşembe günün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Meteoroloji, şiddetli lodosa karşı uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER