Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, bazı bölgelerimizde beklenen sağanak yağış konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'ye göre, yurdun doğusu ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Erzurum, Ağrı, Bingöl, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğusu ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Erzurum, Ağrı, Bingöl, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 5 derece artacağı, Trakya çevrelerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 





<< Önceki Haber Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER