Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için yeni bir yağışlı ve soğuk hava uyarısı yaptı. Kar nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halen yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı havanın yarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğinin beklendiği kaydedildi. Ancak, yurdun Güneybatı kesimlerinin bugün öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin belirtildiği açıklamada, Kıyı Ege'nin yağmurlu, İç Ege ile Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği vurgulandı. 

21 Ocak Perşembe günü Güneybatıdan itibaren yurdu etkileyen yağışlı sistemin Ege, Marmara'nın Güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olması beklendiği aktarıldı. Yağışların Muğla ve Antalya illerinde kuvvetli olmak üzere kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi. 

22 Ocak Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine yurdu Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi: "Cuma günü Marmara'nın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.Soğuk ve genellikle kar yağışlı bu sistemin hafta sonunda da yurdumuzun kıyı Ege ile Marmara'nın batısı dışında tamamında etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yarın ve Perşembe günü batı bölgelerimizden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar azalacağı bekleniyor."

Türkiye genelinde etkisin gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar bugün (20 Ocak Çarşamba) tatil edildi.

İşte okulların tatil olduğu il ve ilçelerin listesi:

BİTLİS

Bitlis ve merkeze bağlı tüm okular yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bugün için 1 günlük tatil edildi. Konuyla ilgili bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun Kar Yağışı ve Ulaşım sıkıntısı nedeniyle Merkez ve Merkeze bağlı tüm okullar 20.01.2016 tarihinde 1 gün süre ile tatil edilmiştir." denildi.

ÇORUM

Çorum'da kar yağışı nedeniyle bugün il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar bugün (20 Ocak Çarşamba) tatil edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban, merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde 20 Ocak Çarşamba günü (bugün), kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği olumsuzluklar nedeniyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Vali Kaban, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği olumsuzluklar nedeniyle 20 Ocak 2016 Çarşamba günü eğitim öğretime merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerimizde bir gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 20 ocak 2016 günü bir gün idari izinlidirler" ifadesini kullandı.

BURSA

Bursa Valiliği, buzlanma ve don beklenmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiğini duyurdu.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bugün etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 20 Ocak Çarşamba günü tüm okullar tatil edildi.

ORDU

Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. 

ERZİNCAN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde tüm okullarda Refahiye İlçesi'nde ise taşımalı eğitim gören okullarda bugün da eğitim-öğretime ara verildi. 

BAYBURT

Bayburt'ta yoğun kar nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

BİTLİS

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle taşımalı sistemdeki öğrenciler için okullar bugün için 1 günlük tatil edildi.

TUNCELİ

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. 

SİVAS

Sivas’ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

DHA,CHA




<< Önceki Haber Meteoroloji uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER