Metin Haboğlu, 'öğretmenler turnesi'ni memleketinde sonlandırdı


Türkçe Olimpiyatları müzik yönetmenlerinden sanatçı Metin Haboğlu, 'Öğretmen Günü' etkinlikleri kapsamında Türkiye turnesi düzenledi. Haboğlu, 19 Kasım'da Denizli'de başladığı turneyi memleketi Çorum'da sonlandırdı.

Asıl mesleği öğretmenlik olan sanatçı Metin Haboğlu, geçen aylarda Aktif Eğitimciler Sendikası'na üye öğretmenlerin seslendirdiği türkülerden oluşan 'Bir Türküdür Öğretmen' isimli bir albüm hazırladı. Sanatçı, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında aynı isimle Türkiye turnesi düzenledi. 19 Kasım'da Denizli'de başladığı turne kapsamında 8 ilde konser verdi. Turnenin son durağı ise Haboğlu'nun memleketi Çorum oldu.

Anvatar Otel'de düzenlenen 'Bir Türküdür Öğretmen' konserine Metin Haboğlu gibi Çorumlu olan sanatçı Ümit Selim de sahne aldı. Almanya'da yaşayan Ümit Selim, memleketinde verdiği ilk konserinde, sevilen eserlerini öğretmenler için söyledi.

KONSER TURNESİNİ ÇORUM'DA SONLANDIRDI

Sanatçı Metin Haboğlu, 9 ili kapsayan 'Bir Türküdür Öğretmen' turnesinin finalini memleketi Çorum'da yaptı. 'Bir Türküdür Öğretmen' eseriyle konsere başlayan Haboğlu, "Burası benim memleketim. Ümit Selim beyefendi çok sevdiğim bir dostum. Almanya'dan bizler için geldi. Onunla birlikte bugün burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

MÜZİK ÖĞRETMENİNDEN SÜRPRİZ

Haboğlu, konserde Çorum'da müzik öğretmenliği yapan Alpaslan Yıldız'ı sahneye davet ederek, salondakilere sürpriz yaptı. Yıldız, 'Bir Türküdür Öğretmen' albümünde seslendirdiği 'Ben Bir Yakup İdim' eserini Haboğlu ile seslendirdi. Konserin son kısmı ise Metin Haboğlu ve Ümit Selim'in birlikte söylediği eserlerle son buldu.

Turne hakkında bilgi veren Haboğlu, Aktif Eğitim-Sen ile birlikte hem albüm hem de konser programları düzenlediklerini kaydetti. Sanatın toplumları arkasından sürükleyen bir unsur olduğunu anlatan Haboğlu, şöyle konuştu: "Bir Türküdür Öğretmen albümünde benimle birlikte, sendikaya üye amatör sesli 13 öğretmen katkı sağladı. Arkadaşlarımız güzel türküler okudu. Biz bu albüm için farklı illerde çeşitli programlar düzenledik. Galalarımızı 40'a yakın şehirde yaptık. Ayrıca Öğretmenler Günü nedeniyle 9 ili kapsayan bir konser programı organize ettik ve Çorum'da bitirmiş olduk. Bir çok ilden aradılar ama süre kısıtlı olduğu için sadece 9 ile gidebildik. Ben aynı zamanda öğretmen olduğum için böylesi bir organizasyonda yer almak ayrı bir mutluluk." diye konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER