MHP, HDP'nin gensoru önergesinde, söz talebini geri çekti


TBMM Genel Kurulu'nda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu, HDP'nin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında verdiği önerge için kürsüde konuşma yapmayacaklarını ve önergeye 'ret' oyu vereceklerini belirtti. HDP'yi 'teröre destek vermekle' suçlayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "En son 29 canımızı alan Ankara bombacısı teröristlerin taziyesine gidenlerin, zamanlaması itibarıyla asıl amacının bugüne kadar ortaya koydukları tavrı meşrulaştırmak ve haklılaştırmak için vermiş olduğu önergede Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak konuşma yapmaktan sarfınazar ettiğimizi ve bu önergeye de ret oyu vereceğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 42'nci birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu adına Grup Başkanvekili Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in, 'sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde kişilerin yaşam haklarının korunmasına yönelik gerekli tedbirleri almadığı ve sağlık hizmetlerinde aksamalara sebebiyet verdiği' iddiasıyla Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında gensoru açılmasına ilişkin önergesi görüşülmeye başlandı.

Önerge sahibi olarak HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, bir konuşma yaptı. Daha sonra TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, kürsüye, ilk konuşmacı olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul'u çağırdı.

Ancak söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Açılım ve çözüm süreci boyunca verilen tavizler sonucunda terör örgütünün alan hâkimiyeti sağladığı, silahların stoklandığı, kurtarılmış bölgenin ilan edildiği, terör yuvalarının kullanılmak üzere teröristlerin pislettiği yerleri güvenlik güçlerimiz temizlemekte ve terörle mücadele etmektedirler. Bu süreç yerine devletimizin güvenlik güçleri tarafından bölgenin huzuru için gerçekleştirilen terörle mücadelesini, terör örgütünden bizar olmuş bölge halkının yegâne güvenebileceği güvenlik güçlerini, devleti 'katliam yapıyor, zulmediyor, sivilleri öldürüyor' diyerek suçlayan, suçlayarak Meclis gündemine getiren, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 3 partinin terörü kınayan hazırladığı metne imza atmaktan imtina eden, en son 29 canımızı alan Ankara bombacısı teröristlerin taziyesine gidenlerin, zamanlaması itibarıyla asıl amacının bugüne kadar ortaya koydukları tavrı meşrulaştırmak ve haklılaştırmak için vermiş olduğu önergede Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak konuşma yapmaktan sarfınazar ettiğimizi ve bu önergeye de ret oyu vereceğimizi belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da "Sayın milletvekilleri; Sayın Vural'ın ifadesi doğrultusunda Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz talebi geri çekilmiştir." açıklamasında bulundu.Cihan CİHAN
<< Önceki Haber MHP, HDP'nin gensoru önergesinde, söz talebini geri çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER