MHP, İçişleri Bakanı hakkındaki gensoruda söz talebini geri çekti


TBMM Genel Kurulu'nda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in, İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru önergesinde MHP, söz talebini geri çekti.

Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 42'nci birleşimini Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu adına Grup Başkanvekili İdris Baluken'in, 'sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde meydana gelen yaşam hakkı ihlalleri konusunda gerekli tedbirleri almadığı ve sokağa çıkma yasaklarıyla sorunların derinleşmesine zemin hazırladığı' iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru açılmasına ilişkin önergesi görüşülmeye başlandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Terör saldırılarının her geçen gün arttığı, adına çözüm denilen süreç boyunca iktidar tarafından göz yumularak güçlendirilen terör örgütünün canımızı yaktığı, ülkemizin birliğini bütünlüğünü tehdit ettiği, tünellerin ve çukurların kazıldığı, barikatların kurulduğu; askerlerimizin, polislerimizin ve vatandaşlarımızın şehit edildiği bir ortamda güvenlik kuvvetlerimiz vatan ve millet aşkıyla teröristlerle mücadele ediyor ve asayişi sağlamaya çalışıyor ve bu mücadelede, maalesef çok sayıda şehitler vermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda AB Bakanının ifade ettiği gibi. Şehit vermeye devam edeceğini söylemişlerdi. Ve terör örgütünün yine, bugün İzmir Kemalpaşa'da bir jandarma karakoluna saldırdığını öğrenmiş bulunuyoruz. Yapılan bu mücadele, terör örgütü ve destekçileri tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletine bir kara propaganda ve töhmet olarak yansıtılmaktadır. Biz asıl hedefin, 28 Şubat'ta Dolmabahçe'de 10 maddelik mutabakat metni ortaklaşa açıklanırken birlikte fotoğraf verilen İçişleri Bakanı Efkan Ala olmadığını düşünüyoruz. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. Terör saldırıları milletimizin canını yakmaktadır. Milletimiz huzursuz ve endişelidir. Böylesine bir kaos ortamında, HDP'nin vermiş olduğu gensoru önergesinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak konuşma yapmaktan vazgeçtiğimizi ve önergeye ret oyu vereceğimizi belirtiyorum." diye konuştu.

'ANKARA SALDIRISI ÜZERİNE ATTIĞI TWEETLE ACİZ BİR GÖRÜNTÜ SERGİLEDİĞİNİ UNUTMADIK'

MHP olarak terörün sorumlularıyla ilgili bir soruşturma önergesi verdiklerini belirten Akçay, şöyle devam etti: "Ancak dönemin Meclis Başkanı tarafından geri çevrildi. Ve 17 Şubat Ankara saldırısı üzerine attığı tweet'le aciz bir görüntü sergilediğini de unutmadık İçişleri Bakanının. Diyarbakır Valisiyken vilayet binasının taşlanarak camlarının kırılması üzerine 'Cama gelsin, cana gelmesin.' dedikten sonra üstlendiği İçişleri Bakanlığı döneminde açılım sürecinin terör örgütlerine verdiği tavizlerle artık bugün başkentimizde canlı bombaların patlatıldığını, şehirlerimizin âdeta Suriye ve Irak'a döndürülmeye çalışıldığını da not etmekte fayda görüyoruz. Terörist heykeli dikilince 'Fiberglastan yapılmış.' diyerek aklınca olayın ciddiyetini hafifletmeye çalıştığını da ibretle gördük. Yine, aynı Bakanın 28 Şubat 2015'te Dolmabahçe'de 10 maddelik mutabakat metni açıklanmasında da birlikte olduğunu da unutmadık. 5 Şubatta Mardin'de Sayın Başbakanın açıkladığı 10 maddelik eylem planını, yine aynı, Sayın Başbakanın 11 Şubat'ta Hollanda seyahati dönüşü yaptığı konuşmada, aynen 'Dikkat ederseniz bu 10 maddede mücadele kavramı yok.' diyerek eylem planına 'terörle mücadele' konulmadığını da not ettiğimizi belirtiyor ve eleştirilerimiz bakidir diyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, "Sayın milletvekilleri, Sayın Akçay'ın ifadeleri doğrultusunda Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun söz talebini geri çektiğini anladık." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber MHP, İçişleri Bakanı hakkındaki gensoruda söz talebini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER