MHP Kızılcahamam'da toplanıyor


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, MHP'nin MYK, MDK ve TBMM grubu ortak toplantılarının Kızılcahamam'da 8-10 Ocak günlerinde yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Yalçın ayrıca, anayasa çalışmalarına ilişkin, "Hangi yasayı çıkarırsanız çıkarınız, hangi Anayasa'yı kabul ederseniz ediniz; bir zihniyet ve niyet değişikliğine gitmedikçe mevcut iktidarın Türkiye'yi selamete çıkarması mümkün değildir." dedi.

Gündeme ilişkin yazılı değerlendirme yapan Semih Yalçın, Türkiye'nin birikmiş yığınla sorunu varken iktidarın, başkanlık modeli tartışmalarıyla gündemi meşgul etme ve Anayasa değişikliği sürecini bu konuyla at başı götürme gayretinin gözlerden kaçmadığını savundu. "Şu hususu önemle vurgulamakta yarar görüyoruz." diyen MHP'li Yalçın, şunları kaydetti: "Hangi yasayı çıkarırsanız çıkarınız, hangi Anayasa'yı kabul ederseniz ediniz; bir zihniyet ve niyet değişikliğine gitmedikçe mevcut iktidarın Türkiye'yi selamete çıkarması mümkün değildir. Çünkü esas olan, yasaların uygulanma tarzı ve icranın tutumudur. AKP iktidarı bu konuda sabıkalıdır. AKP hükûmetleri, başlangıçta darbe Anayasa'sının ürünü olan birtakım kurumları kaldıracağını vadetmiş ama işbaşına gelince bu kurumları kaldırmak şöyle dursun, kendi politik çıkarları paralelinde yeniden düzenleyip emrine amade hâle getirmiştir. Buna en çarpıcı örnek, YÖK'tür."

MHP'NİN KIZILCAHAMAM TOPLANTISI

MHP'nin MYK, MDK ve TBMM grubu ortak toplantılarının Kızılcahamam'da 8-10 Ocak günlerinde yapılması kararlaştırıldığına dikkat çeken Semih Yalçın, şu bilgileri paylaştı: "Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli başkanlığında bugün başlayacak toplantılara, MYK, MDK üyeleriyle milletvekilleri katılacaktır. Toplantılarda; parti içi gelişmelerle Anayasa değişikliği, başkanlık tartışmaları, terörle mücadele ve dış politika gibi konular üzerinde durulacaktır.

Kızılcahamam toplantılarında, MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizin gelecek öngörüleriyle yol haritası tayini noktasındaki görüşler dinlenecek, Türkiye'nin sorunlarına dair çözüm önerileri masaya yatırılacaktır. Bütün bu değerlendirmeler ise bizzat Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından 10 Ocak 2016 günü saat 12.30'da yapacağı basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber MHP Kızılcahamam'da toplanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER